Fængselsleder kørte indsats hoved rundt i madrester: Nu skal han selv i fængsel

En 60 årig fængselsleder fra Enner Mark fængsel i Horsens skal nu selv ind og ruske tremmer

Den 60-årige fængselsleder fra Enner Mark fængsel er i dag blevet idømt 60 dages ubetinget fængsel efter vold mod en indsat. Det skriver Horsens Folkeblad.

Manden blev dømt efter fem fængselsbetjentes vidneudsagn gjorde det klart for en domsmandsret ved Retten i Horsens, at han havde været voldelig over for en indsat.

Episoden fandt sted den 18. april  i år, hvor den indsatte befandt sig i en observationscelle i fængslets afdeling E. Ifølge Ritzau er det en afdeling, der rummer indsatte med banderelationer.

Domsmandsretten fandt det bevist, at lederen af fængslet havde skubbet den indsatte omkuld i en seng og fastholdt ham. Herefter skulle den 60-årige have trukket den indsatte ned på gulvet ved at tage ham i nakken og håret.

Kørte ansigtet rundt i madrester
Overgrebet fortsatte med at lederen tog den indsattes ansigt  og kørte det rundt i madrester, der lå på gulvet. Han skulle også have trykket den indsattes ansigt ned i en madbakke og råbt, at han skulle æde maden.

Lederen skulle også have banket den indsattes hoved ned i gulvet ad flere omgange. Den indsatte fik skader i ansigtet og på arme og ben. Han fik også revet flere totter af hår af.

Den 60-årige fængselsleder har været suspenderet siden episoden og har nægtet sig skyldig.

Efter domsmandsretten bekendtgjorde hans dom, ankede manden den på stedet.