Fængslet efter biljagt: - Undskyld

23-årig erkender druk- og narkokørsel ved grundlovsforhør, hvor han blev varetægtsfængslet.

Følg Krimi

RETTEN I GLOSTRUP: Der var anger i stemmen, da en 23-årig mand ved middagstid tog plads i vidneskranken i retslokalet for grundlovsforhør.

Den unge, etnisk danske mand blev anholdt kort efter kl. 01 i nat, hvor han sekunder forinden var steget ud af sølvgrå VW Passat, som politiet i et kvarters tid havde jagtet godt grundigt rundt.

- Jeg går i panik. Jeg burde bare være stoppet, jo.

Sådan forklarede den 23-årige om baggrunden for, at han valgte at træde på speederen fremfor bremsen, da en politipatrulje omkring kl. 00.50 ville standse den unge mands bil på Holbækmotorvejen. Her tog politiets eftersættelse sin begyndelse.

På Holbækmotorvejen i indadgående retning mod København var en patrulje af politibilens automatiske nummerpladekontrol blevet gjort opmærksom på, at ejeren af Passaten var frakendt sit kørekort, og derfor ønskede man at kontrollere bilen og dens chauffør.

Kokain og breezere
Ved dagens grundlovsforhør indrømmede den 23-årige, at han både havde drukket og taget kokain.

- Vi havde været til fest i Hedehusene. Det var meningen, at vi skulle sove der, men vi var blevet uvenner med nogen, og derfor kørte vi, forklarede den 23-årige.

Med 'vi' mente han ham selv og så den kammerat, han havde med i bilen under biljagten. Til festen havde de sniffet narko og drukket vodka og Bacardi Breezers, før han satte sig bag rattet og satte kursen imod København med kammeraten på passagersædet.

Fra Holbækmotorvejen gik det i høj fart via Hvidovre, Københavns nordvestlige hjørne, Gladsaxe, for til sidst at ende på en blind villavej i Bagsværd, hvor den 23-årige blev anholdt. Hans kammerat blev løsladt, da han bedyrede sin uskyld og flere gange undervejs havde forsøgt at få den 24-årige til at stoppe.

Ved retsmødets slutning bestemte dommeren, at han skal varetægtsfængles frem til 11. marts. Manden er dækket af navneforbud.

Bor hjemme hos forældrene:

Mellem ti og 15 politibiler deltog i jagten, hvor farten blev ganske høj. Ved en lejlighed havde en patruljevogn målt 170 km/t., mens farten var næsten oppe på 200 km/t. på et andet tidspunkt.

Flere gange havde man forsøgt at blokere for bilen, men her var den i stedet ræset hen over cykelstien og videre.

Ved en lejlighed var en patruljevogn kommet op på siden af Passaten, men her havde chaufføren lavet en pludselig manøvre ved at svinge bilen kort til højre.

Dette benægtede han dog ved retsmødet. Han benægtede også, at han, da flugten endte i Bagsværd, med vilje skulle have forsøgt at bakke op i en patruljevogn.

Han benægtede ligeledes at være kørt over for 16 røde lys undervejs.

Ved grundlovsforhøret forklarede han, at han var frakendt retten til kørekort i et år på grund af en trafikforseelse. Den omtalte grå Passat havde han købt for en måneds tid siden, fordi han skulle sælge den videre.

Han arbejder som VVS'er og bor hjemme hos sine forældre.

Mere fra Ekstra Bladet+

Hvis ikke det er terror – hvad er det så?

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind