Fængslet efter dansk kvindes mystiske død på Solkysten

Spansk dommer mørklægger mulig drabssag med mange uklare detaljer

Politiets afspærring sidder på indgangen til huset i Fuengirola, hvor den afdøde danske kvinde boede. (Foto: EFE/Carlos Diaz Muerte)
Politiets afspærring sidder på indgangen til huset i Fuengirola, hvor den afdøde danske kvinde boede. (Foto: EFE/Carlos Diaz Muerte)
Følg Krimi

En spansk dommer fængslede mandag aften en mand, født i Sverige, for muligt drab på sin danske kone i Fuengirola. Det skriver netmediet 'Spanien i dag'.

Den 70-årige danske kvinde blev fredag fundet livløs på en trappe ved sin bopæl i den populære danskerby på Solkysten.

Forkerte oplysninger
Sagen er omgivet af mystik, og det spanske politis lukkethed har i flere dage medførte upræcise oplysninger og uklare detaljer.

Det hed sig blandt andet i spanske aviser, at den mistænkte mand var dansker.

Udenrigsministeriet herhjemme har bekræftet, at en dansk kvinde er død i Fuengirola, så det mulige drabsoffers nationalitet menes at står fast, selvom det spanske nyhedsbureau EFE nu skriver, at også kvinden er svensker.

UM bekræfter: Dansker død i ferieparadis

Mandag aften åbnede de spanske justitsmyndigheder endelig lidt op. Det skete i en kortfattet meddelse fra Tribunal Superior de Justicia de Andalucía, som Ekstra Bladet er i besiddelse af.

Risikerer 15 års fængsel
Heri skriver pressemedarbejderen Ana García-Marina, at manden med initialerne JFB er fængslet, mens de videre undersøgelser af hustruens død står på.

- Dommeren hemmeligholder omstændighederne for at beskytte materiale, herunder resultaterne fra obduktionen af kvinden, indsamlede prøver og vidneudsagn, fremgår det af meddelelsen.

Det hedder samtidig, at sagen efterforskes som drab. Straframmen går op til 15 års fængsel.

Ventede hele dagen
Den mistænkte blev anholdt straks efter fundet af den døde kvinde. Mandag sad han hele dagen i retsbygningen og ventede på at blive stillet for en dommer i den særlige afdeling for vold mod kvinder - et udbredt problem i Spanien.

Den sigtede ventede hele mandagen på at blive stillet for en dommer i Juzgado Violencia Sobre la Mujer No. 1, afdelingen for kvindevold, midt i feriebyen Fuengirola. (Google Maps)
Den sigtede ventede hele mandagen på at blive stillet for en dommer i Juzgado Violencia Sobre la Mujer No. 1, afdelingen for kvindevold, midt i feriebyen Fuengirola. (Google Maps)
 

Det er oplyst i spanske medier, at kvindens lig havde læsioner, der kan stamme fra vold, men dommeren vælger altså at holde retsmedicinernes konklusioner skjult.

Tidligere er det også fremgået, at den 70-årige kvinde var frasepareret fra manden og øjensynligt boende fast i danskerbyen Fuengirola.

Kilder i nabolaget omkring den døde danskers bopæl siger til både den store lokale avis Sur og til 'Spanien i dag', at kvinden holdt sig for sig selv, og at hun drak en del.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Hvis krigen og katastroferne kommer, hvad skal vi mennesker så gøre?