Fængslet fire uger: Mand nægter voldtægt af 12-årig dreng

Retten i Randers har varetægtsfængslet en 41-årig mand fra byen, som er sigtet for voldtægt, forsøg på voldtægt og vidnetrusler mod en blot 12-årig dreng

Ved du noget? Kender du til sagen? Tip os på 1224@eb.dk eller sms/mms på 1224 (alm. takst)

En 41-årig mand fra Randers er mandag blevet varetægtsfængslet i fire uger efter et grundlovsforhør ved Retten i Randers, hvor manden ellers nægtede sig skyldig i voldtægt og forsøg på voldtægt af en 12-årig dreng.

Det oplyser pressekonsulent ved Østjyllands Politi, Marianne Morgen, over for Ekstra Bladet.

Manden blev anholdt søndag klokken 16.30, efter at drengens forældre forinden havde meldt manden til politiet. Det er politiets opfattelse, at manden udsatte drengen for voldtægt og forsøg på voldtægt to timer tidligere på en adresse i Randers.

Krimi Mand anholdt for sex-overgreb på 12-årig dreng

Ud over sigtelsen for voldtægt og forsøg på voldtægt er manden også blevet sigtet for vidnetrusler, oplyser Marianne Morgen.

Grundlovsforhøret blev afviklet for lukkede døre ved Retten i Randers. Anklageren begrundede ønsket om dørlukning med sagens karakter og hensynet til den 12-årige. Under grundlovsforhøret kom det blandt andet frem, at overgrebet på den 12-årige var noget mere alvorligt, end politiet først meldte ud.

Første melding gik på 'anden seksuel omgang', som dækker over andre seksuelle samværsformer end samleje. Det viste sig ikke at dække i fuldt omfang.

- Der er tale om voldtægt, siger Marianne Morgen nu.

Dommeren valgte at fængsle manden med den begrundelse, at han på fri fod ville risikere at kunne påvirke efterforskningen.

Den 41-årige valgte at kære kendelsen om varetægtsfængsling til landsretten.

Politiet skal bruge de kommende dage og uger på efterforskning. Den 12-årige dreng skal gennemgå en fysisk undersøgelse, som måske kan bruges som bevisførelse mod manden, ligesom han skal tilbydes samtaler med psykolog i et af regionernes børnehuse, og så skal drengen afhøres til video af en af politiets uddannede videoafhørere.

- Og så skal vi foretage en række afhøringer og undersøgelser i øvrigt, forklarer Marianne Morgen.