Fængslet for hjemmerøveri: Overfaldt 83-årig med peberspray og stak af med Rolex-ur

To unge mænd er sigtet for røveri af særlig grov beskaffenhed

To mænd på hhv. 18 og 20 år er torsdag blevet varetægtsfængslet for groft hjemmerøveri mod en ældre herre i Skælskør.

Begge nægtede sig skyldige i sigtelsen for røveri af særlig grov beskaffenhed, da de blev bragt ind i retten i Næstved, hvor Ekstra Bladet var til stede.

Havde sat Rolex-ur til salg
Den 20-årige havde en blomstret sommerskjorte og jeans på, mens teenageren var iført hvid t-shirt, sorte bukser og hvide sko.

Ifølge sigtelsen var de to unge kørt til Skælskør, efter de havde lavet en aftale med den 83-årige mand om at bese et Rolex-ur, som han havde sat til salg på nettet for 68.800 kroner.

Da manden tog uret frem for at vise det til de mulige købere, blev han udsat for vold og sprayet i ansigtet med en peberspray.

Herefter skal de sigtede have stukket af med det dyre ur.

Flere gerningsmænd på fri fod
Røveriet skete lige efter klokken 12 onsdag. Fem timer senere blev de to unge så anholdt af politiet i Nyborg, hvor den 20-årige har bopæl.

De to er sigtet for at begå røveriet i forening med en eller flere ukendte gerningsmænd. Af den grund anmodede anklageren af hensyn til efterforskningen om dørlukning, og det valgte dommeren at imødekomme.

To anholdt og løsladt
Anklager Rune Jensen oplyser efter retsmødet til Ekstra Bladet, at den 18-årige blev fængslet frem til 6. maj, mens dommeren kun mente, at der var grundlag for at fængsle den 20-årige i foreløbig seks dage frem til 15. april.

- Der blev taget konkret stilling til mistankegrundlaget, og dommeren fandt, at der var grund til at sætte en kortere frist for den 20-årige, lyder det fra anklageren.

Yderligere to unge, der i første omgang blev anholdt og sigtet for røveriet onsdag, er blevet løsladt igen uden grundlovsforhør. Der er endnu ikke taget stilling til, om sigtelsen skal opretholdes for de to.

Det stjålne, værdifulde Rolex-ur er endnu ikke fundet.