Annonce:
Annonce:

Fængslet i 6205 dage: Nu er de frifundet

To mænd, der begge afsonede 17 år i spjældet, er blevet løsladt efter frifindelse

Annonce:
Følg Krimi

6205 dage i spjældet - for en forbrydelse man ikke har begået.

Det mareridt var virkelighed for to amerikanske mænd, som netop er blevet pure frifundet for en dom for mordforsøg.

Det skriver The Guardian.

Dupree Glass og Juan Rayford blev tilbage i 2004 fængslet - og siden dømt - for mordforsøg efter et skænderi i et hjem i Lancaster i det nordlige Los Angeles.

Her blev to personer ramt af skud, dog uden at pådrage sig alvorlige skader. Siden blev Glass og Rayford, der dengang var 17 og 18 år gamle, dømt i sagen. Men i 2020 blev de løsladt - og nu er dommen helt omstødt.

Det skyldes i særdeleshed en indrømmelse fra den reelle mand bag aftrækkeren - Chad Brandon McZeal - et bandemedlem, der allerede afsoner en livstidsdom for mord.

- Jeg har tænkt på den her dag i så lang tid. Jeg tænkte på den, da jeg var buret inde i 17 år. Jeg har tænkt på den de seneste to år, hvor jeg har været løsladt. Jeg ventede på den her dag, fordi jeg vidste, at jeg var uskyldig i forhold til hver eneste forseelse, de mente, jeg havde begået, udtalte Juan Rayford i forbindelse med dommen.

Både Rayford og Glass blev i sin tid kendt skyldige i 11 forhold vedrørende mordforsøg, og modtog i den forbindelse 11 livstidsdomme.

Retssagen blev i sin tid båret af særligt to vidner, som senere tilbagekaldte dele af deres vidneudsagn. Efter politiet siden åbnede sagen igen, vidnede andre tilstedeværende om, at hverken Glass eller Rayford løsnede skud den dag.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.
Annonce:
En formand, der gør, hvad der bliver sagt
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Annonce: