Fængslet mand flygtede fra hospital: Gik formentlig ud ad ulåst dør

En 24-årig varetægtsfængslet mand stak søndag formiddag af fra et psykiatrisk hospital. Han blev hurtigt fundet, men ifølge anmeldelsen gik han ud ad en ulåst dør

En 24-årig mand, der er surrogatfængslet på et psykiatrisk hospital i Aabenraa, stak søndag formiddag af iført badekåbe og kondisko.

Manden er varetægtsfængslet for kvalificeret vold, men er vurderet til at være mere egnet til psykiatrisk hospital end arresthus, mens han afventer sin dom.

Politiet fik hurtigt indhentet manden på grund af henvendelser fra borgere. Det fortæller vagtchef i Syd- og Sønderjyllands Politi Ole Aamann.

- Han stikker af fra sygehuset og vi har, umiddelbart inden vi får anmeldelsen, fået henvendelser om en mand, der er løbet tværs over motorvejen ikke så langt derfra, siger vagtchefen.

Politiet havde derfor i forvejen dirigeret patruljer i mandens retning, og han blev indfanget få minutter efter anmeldelsen, fortæller Ole Aamann.

Ifølge vagtchefen var der intet dramatisk i indfangelsen.

Anmeldelsen lyder på, at den 24-årige er gået ud ad en ulåst dør på hospitalet.

- Som jeg har hørt det, og jeg håber ikke, det er rigtigt, så var der en dør, der ikke var låst. Jeg har ikke fantasi til at forestille mig, at det er rigtigt, men det er det, det lyder på indtil videre, siger Ole Aamann.

Manden er tilbage på hospitalet. Han er tidligere fremstillet i grundlovsforhør, og han skal blive på det psykiatriske hospital, indtil politiet har efterforsket sagen om vold, som han er sigtet for.