Færdelsbetjent dømt for bedrageri med bøder

Betjentens ekskæreste dømt for at tilskynde til bedrageri

En betjent er dømt for at have udskrevet falske bøder for derefter at stikke pengene i egen lomme. (Foto: Claus Bonnerup)
En betjent er dømt for at have udskrevet falske bøder for derefter at stikke pengene i egen lomme. (Foto: Claus Bonnerup)

En 35-årig og nu forhenværende færdselsbetjent og hans et år ældre ekskæreste er ved Retten i Næstved idømt henholdsvis tre måneders fængsel og 40 dages fængsel i en sag om falske færdselsbøder. Den 35-årige betjent skal samtidig udføre 80 timers samfundstjeneste.

Fængselsstraffene er i begge tilfælde gjort betingede og skal ikke afsones, hvis de dømte ikke begår ny kriminalitet det næste år

Se listen: Betjente dømt for vold, narko og spritkørsel

Færdselsbetjenten havde på forhånd erkendt, at han i fem tilfælde havde udskrevet bøder til udenlandske bilister og stukket pengene i egen lomme, men retten fandt, at han var skyldig i bedrageri i alle de 16 tilfælde, han var anklaget for.

Han skal nu tilbagebetale den samlede fortjeneste på godt 30.000 kroner, der tilsyneladende blev anvendt til daglige fornødenheder og rejser.

Politimand i retten: Derfor udskrev jeg fup-bøder

Tag dig sammen
Ekskæresten tilstod under sagen, at hun godt vidste, at færdselsbetjenten udskrev fupbøder til udlændinge, men at hun på intet tidspunkt havde opfordret ham til det.

Det fandt retten dog modbevist – formentlig fordi adskillige sms-beskeder mellem hende og betjenten mere end antyder, at hun kraftigt opfordrede ham til at skaffe penge ved at fortsætte bedrageriern.

Se listen: Betjente dømt for vold, narko og spritkørsel

’Køre hjem. Tag dig sammen, mand’ skrev hun eksempelvis en dag, da kæresten havde meddelt, at han ville køre hjemad, fordi nogen havde fotograferet ham, mens han var i gang med bedrageri overfor en bilist.

’Der røg nytårsturen til London’, lød en anden, sur besked, da betjenten i december 2013 opgav at få gang i ’forretningen’