FAKTA: Massepanik koster mange mennesker livet i Kina

Mindst 35 mennesker blev trampet ihjel under nytårsfestligheder i Shanghai. Tragedien står ikke alene

Selv om de fleste store forsamlinger af mennesker i Kina bliver omhyggeligt kontrolleret af myndighederne, så er der adskillige eksempler på, at personer er blevet trampet til døde som følge af massepanik.

Nytårsaften gik det galt i Shanghai. Her et kort overblik over lignende hændelser.

* September 2014: Seks børn bliver dræbt, og flere end 20 bliver såret, da en blokeret trappe skaber panik på en folkeskole i provinsen Yunnan.

* Januar 2014: Fjorten mennesker, nogle af dem børn, bliver dræbt under uddeling af fødevarer ved en moské i Ningxia, en af Kinas fattigste provinser.

* Februar 2013: Fire børn dør på en skole i provinsen Hubei. Elever er ved at forlade en sovesal, da der opstår panik, fordi stueetagen er lukket for adgang.

* November 2010: Næsten 100 børn kommer til skade på skole i Xinjiang-provinsen.

* Marts 2009: To mennesker omkommer, og 11 kommer til skade, da en stor gruppe af mennesker stimler sammen i butik med udsalgsvarer i Chongqing.

* Februar 2008: En kvinde mister livet, da der opstår panik blandt flere hundredetusinde togrejsende, som er strandet på station på grund af snevejr.

* Februar 2004: 37 personer bliver trampet ihjel på en overfyldt gangbro i udkanten af Beijing.

* Januar 1993: Dødstallet når op på 20, mens 70 bliver såret i forbindelse med fejringen af nytårsaften i Hongkong. Tragedien sker i en smal gade, hvor alt for mange mennesker er taget hen for at feste. Hongkong er på det tidspunkt fortsat under britisk styre.