FAKTA: Tidspunktet 21.17 er centralt i terrorfrifindelse

Først klokken 21.17 er der beviser for planer om ny terror. Derfor er fire mænd blevet frifundet i terrorsag.

Følg Krimi

Fire mænd er tirsdag blevet frifundet for anklager om medvirken til terrorangrebet ved synagogen i Krystalgade den 15. februar 2015 klokken 0.40. Et tidspunkt er centralt i rettens argumentation for frifindelse. Klokken 21.17.

* Lørdag den 14. februar 2015 klokken 21.17 sad Omar el-Hussein på internetcaféen Powerplay på Nørrebro. På en computer søgte han på forskellige emner på nettet, blandt andet på synagogen.

* Dommere og nævninger i Københavns Byret mener, at det først er på dette tidspunkt, at Omar el-Hussein beviseligt havde planer om at gennemføre et nyt angreb.

* Efter klokken 21.17 har de tiltalte ikke haft en "vedvarende og tæt" kontakt med Omar el-Hussein, mener byretten, og intet efter dettet tidspunkt kan ifølge retten føre til domfældelse i sagen.

* Omar el-Hussein forlod de tiltalte i sagen klokken 23.10. Det var halvanden time før angrebet på synagogen.

* Kun tidsrummet mellem 21.17 og 23.10 er derfor interessant, for så vidt det gælder spørgsmålet om medvirken, siger retten.

* I det tidsrum modtog en af de tiltalte nogle penge fra el-Hussein. De blev brugt til at betale for opholdet på computercaféen Powerplay.

* I løbet af de knap to timer var de tiltalte og el-Hussein på spisestedet Kösem tæt ved netcaféen.

* Retten mener, at ingen af de handlinger kan betragtes som medvirken til Omar el-Husseins angreb på synagogen. Tidsrummet er i øvrigt så kort, at kontakten ikke kan betegnes som vedvarende.

Kilder: Københavns Byrets kendelse i sagen

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.
LIGE NU

Mere fra Ekstra Bladet+

Fiduskunst og magistervrøvl

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+