Falsk Lego-sælger fængslet for bedrageri

Politiet fandt beviser på 20-årigs mobiltelefon

En 20-årig mand fra Haslev ville gerne have penge for at sælge Lego, men han ville ifølge politiet tilsyneladende ikke så gerne levere varen. Foto: Claus Bjørn Larsen
En 20-årig mand fra Haslev ville gerne have penge for at sælge Lego, men han ville ifølge politiet tilsyneladende ikke så gerne levere varen. Foto: Claus Bjørn Larsen

Ved du noget? Er du blandt dem, der føler dig snydt? Tip os på 1224@eb.dk eller sms/mms på 1224 (alm. takst)

En 20-årig mand fra Haslev er tirsdag blevet varetægtsfængslet i fire uger ved Retten i Næstved. Retten fandt, at der er mistanke om, at han er skyldig i bedrageri i mindst fem tilfælde.

Manden blev mandag anholdt af Sydsjællands og Lolland-Falsters Politis særlige indsatsgruppe mod økonomisk kriminalitet - Øko Task Force. Det skete efter en ransagning, hvor der på mandens mobiltelefon blev fundet det, som politiet betegner som 'beviser på flere forhold af bedragerier på nettet'.

Fremgangsmåden har ifølge politiet været den, at den 20-årige reagerede på annoncer i for eksempel Den Blå Avis på internettet, hvor folk ønskede at købe Lego eller spil. Nogle gange lykkedes det ifølge politiet den 20-årige at få betaling for en vare, som han aldrig leverede. Andre gange gik handlen i vasken - ifølge politiet formentlig fordi køberen fattede mistanke.

Manden blev fængslet frem til 20. juli. Politiet gav i retten udtryk for, at det vil bruge tiden på at efterforske de nye forhold og få overblik over hvor mange bedragerier, manden i alt kan tænkes at stå bag.

- Det er politiets opfattelse, at der er tale om en del forhold, siger leder af Øko Task Force, Carsten Høj Hansen.