Falsk politimand på spil: Opsøger ældre for at stjæle

En person, som udgiver sig for at være politibetjent, er i disse dage på spil i Nordjylland, hvor han mistænkes for mindst to gange at have stjålet fra ældre borgere

Arkivfoto: Jens Dresling
Arkivfoto: Jens Dresling

Nordjyllands Politi advarer mod en falsk politimand, der de seneste dage flere gange har henvendt sig til ældre borgere med henblik på at stjæle fra dem.

I en pressemeddelelse gør politiet opmærksom på, at der inden for de seneste dage har været mindst to episoder, hvor den ukendte gerningsmand har henvendt sig til ældre medborgere i deres hjem under påskud af at være fra politiet.

Begge gange forklarede gerningsmanden, at man var i gang med at efterforske et kriminelt forhold.

Stjal 8000 kroner fra 91-årig
Fredag eftermiddag lykkedes det den falske bnetjent at stjæle kontanter fra to ældre kvinders hjem.

Først gik det ud over en 94-årig kvinde på Stengården i Hjallerup omkring kl. 15.30 og senere samme dag slog han til hos en 81-årig kvinde på Fridtjof Nansens Vej i Aalborg, skriver Nordjyske.

Også I tirsdags blev en 91-årig kvinde på Tolbodvej i Løkken udsat for tricktyveri, da hun lukkede en civilklædt mand ind, som påstod at komme fra politiet. Da den falske politimand forlod lejligheden, havde den ældre kvinde mistet 8000 kroner i kontanter.

Gerningsmanden beskrives som dansk af udseende og dansktalende, 30-40 år gammel, almindelig af bygning og med brunt hår.

Han var en iført lys jakke, lys skjorte og mørke bukser.

Politi: Forlang at se legitimation
Nordjyllands Politi opfordrer til, at man ved henvendelse fra civilt politi forlanger at se politi-legitimation, inden man lukker dem ind.

Her kan du blive klogere på, hvordan man kan kende en autentisk politibetjents legitimation. Alle politibetjente, uanset om de arbejder i uniform eller i civil, vil have deres politi-id med sig.

Har man været udsat for henvendelser, hvor der ikke kan fremvises den nødvendige, kan man rette henvendelse til Nordjyllands Politi på 114 og anmelde forholdet.

Politiet har slået ring om dansk hotel: Samtlige gæster bliver tjekket

Bestjålet husejer om tyvs undskyldning: Han skal sgu have en lærestreg

Redder 17-årig: Dreng fisket op af havvand

Politiet advarer: 'Armani-manden' huserer igen