Annonce:
Annonce:

Falske bankmænd på færde igen

Østjyllands Politi har modtaget seks nye anmeldelser om bedrageri af ældre kvinder i Aarhus

Falske bankmænd er på færde igen i Aarhus. Arkivfoto
Falske bankmænd er på færde igen i Aarhus. Arkivfoto
Annonce:
Følg Krimi

Efterforskningen kører i øjeblikket på højtryk, eftersom falske bankmænd snyder stribevis af ældre kvinder i Aarhus Kommune.

Nu har Østjyllands Politi modtaget yderligere seks anmeldelser om ældre kvinder, der er blevet bedraget.

Det oplyser Østjyllands Politi over for Ekstra Bladet.

En af anmeldelserne kommer fra en 84-årig kvinde fra Højbjerg, der er blevet snydt til at udlevere dankort og kode. Kort efter blev flere tusinde kroner hævet fra hendes konto.

Samme fremgangsmåde
Der er tale om en særlig fremgangsmåde, som de falske bankmænd benytter til at snyde kvinderne på.

En ukendt mand ringer og udgiver sig for at være en medarbejder fra banken. Efterfølgende fortæller han, at nogen har forsøgt at hæve kontanter fra kvindens konto.

Annonce:

For at være hjælpe har denne 'bankmand' brug for kode til kortet, og derfor vil han sende en medarbejder på kvindens adresse for at hente kortet.

Kort tid efter vil denne 'medarbejder' dukke op på privatadressen og hente kortet. I de tilfælde, hvor det er lykkedes gerningsmændene at få fingrene i kortet, er der efterfølgende ikke gået lang tid, før der er hævet større beløb fra kortet.

Kvinderne skal informeres
I weekenden fattede flere kvinder mistanke og nægtede derfor at udlevere deres kort. Der er dog stadig tale om flere, ældre kvinder, der bliver forsøgt snydt af de falske bankmedarbejdere.

Ifølge Østjyllands Politi forsøger man derfor at nå ud til potentielle ofre ved hjælp af de sociale medier, politiets døgnrapport og henvendelser til børn og børnebørn.

Yderligere er der også igangsat et samarbejde med Aarhus Kommune, der skal styrke kommunikationen mellem politiet og de ældre kvinder i kommunen.

Gode råd fra politiet

Du skal aldrig give koder, NemID- eller kreditkortoplysninger i telefonen. Er du i tvivl om, hvorvidt der er banken, der ringer, så lav et kontrolopkald ved at bede vedkommende om at oplyse sit navn og evt. den afdeling, han er ansat i. 

Læg på og ring så selv op til din banks hovednummer og spørg efter vedkommende – på denne måde kan man få afklaret, om vedkommende vitterligt er ansat i banken. 

Svindlerne går ofte målrettet efter ældre personer, og politiet opfordrer derfor børn eller børnebørn til at tage en snak med deres ældre familiemedlemmer og advare dem om fremgangsmåden og vejlede i, hvordan man kan undgå at blive snydt.

Kilde: Østjyllands Politi

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

... Dom over Haas

Annonce:
Har du vildledt Folketinget, Ellemann?
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: