Familie nær udslettet med skud: Pot-farme fundet ved tre hjem

Det var en 'nøje planlagt og gennemført' henrettelse af otte medlemmer af Ohio-familie, siger chefanklager om massedrabene på medlemmer af Rhoden-familie

Klokken lidt i otte fredag morgen fik alarmcentralen dette gruopvækkende opkald fra en kvinde, der fandt to af sine familiemedlemmer døde. (Video: AP)

En hel families næsten totale udslettelse i byen Piketon i delstaten Ohio er så alvorlig en forbrydelse, at det lokale politi og anklagemyndigheden kun vil fortælle meget lidt til offentligheden, mens efterforskningen og forsøget på at finde gerningsmændene står på.

Derfor har der hidtil ikke været meget fremme om, hvorfor otte medlemmer af Rhoden-familien skulle slås ihjel på fire forskellige adresser forleden.

Det var i dette område, de otte familiemedlemmer blev henrettet.

Men nu - tre dage efter drabene - står det imidlertid klart, at Rhoden-familien kan have gjort det i produktion af marihuana. I hvert fald har myndighederne fundet pot-farme på tre af i alt fire adresser, hvor de otte familiemedlemmer blev fundet dræbt.

Det fortæller foxnews.

Mens handel med euforiserende stoffer, karteldannelse eller organiseret kriminalitet ikke umiddelbart er blevet nævnt som egentligt motiv til drabene, så kalder politiets efterforskere alligevel udførelsen af massedrabene for en 'kompliceret operation'.

- Det var en forberedt henrettelse af otte personer. Det var en speciel operation. Den, der udførte drabene, gjorde alt, hvad de kunne, for at besværliggøre efterforskningen og deres tilfangetagelse, siger chefanklager fra anklagemyndigheden i Ohio, Mike DeWine, i et interview med tv-stationen.

Otte personer blevet dræbt i Ohio. Politiet beskriver det som henrettelser (foto: JOHN MINCHILLO, AP) Krimi Politi efter otte dræbte: Det ligner henrettelser

Men ellers er der i øvrigt ikke offentliggjort yderligere information om drabene i forhold til, hvad man hele tiden har vidst.

Der er blevet fundet pot-farme på tre af i alt fire adresser, hvor medlemmer af Rhoden-familien fredag blev fundet skudt og dræbt. (Foto: AP)
Der er blevet fundet pot-farme på tre af i alt fire adresser, hvor medlemmer af Rhoden-familien fredag blev fundet skudt og dræbt. (Foto: AP)

Baby lå ved siden af dræbt mor
Det var i fredags, at bekendte til Rhoden-familien opdagede drabene og slog alarm. Det viste sig senere, at i alt otte familiemedlemmer var blevet dræbt på i alt fire adresser. Heriblandt to teenagere på 16 og 19. Alle var skudt i hovedet.

- Dette er ikke en sag, hvor en er blevet sur på en anden og har skudt ham, og hvor der har været et eller flere vidner. Det er en meget, meget anderledes sag, forklarer chefanklageren.

Myndighederne har frigivet navnene på de dræbte, som er Kenneth Rhoden, 44, Christopher Rhoden, 40, Gary Rhoden, 38, Dana Rhoden 37, Clarence “Frankie” Rhoden, 20, Hanna Gilley , 20, Hanna Rhoden, 19, og Christopher Rhoden Jr., 16.

Tre mindre børn - herunder også en helt nyfødt baby - fik tilsyneladende lov til at overleve. Den fire dage gamle baby blev fundet ved siden af sin mor, der var blevet skudt.

Der er endnu ikke anholdt nogen mistænkt, ligesom politiet heller ikke vil fortælle noget om, hvorvidt der efter politiets opfattelse har været flere gerningsmænd til de mange drab.

Politiet efterforsker et af gerningsstederne. (Foto: John Minchillo/AP) Krimi Jagter otte-dobbelt morder: Familiemedlemmer i fare

Politi opfordrer overlevende til at skaffe våben
Mens otte medlemmer af Rhoden-familien altså nu ikke er mere, så er der enkelte, som har relation til de dræbte, men som ikke har været forsøgt dræbt. De er blevet rådet til at anskaffe sig et våben, så de kan beskytte sig selv.

- Jeg advarede dem om, at de er mulige mål, og jeg har fortalt dem, at de bør være bevæbnet, fortalte politichef i Pike County, Charles Reader, til nbcnews.

En lokal restauratør har i øvrigt udlovet en dusør på 25.000 dollars for oplysninger, som kan føre til opklaringen af forbrydelsen.

Otte ofre blev fundet på fire forskellige adresser i Ohio fredag. Foto: John Minchillo/AP Krimi Kæmpe dusør udlovet på otte-dobbelt morder

Myndighederne forventer, at efterforskningen af sagen kommer til at tage en del tid.

- En del af det, vi har gang i lige nu, er bare helt almindelig, gammeldags politiarbejde, siger Mike DeWine.

Piketon er en mindre by med 2.200 indbyggere. Den ligger 140 kilometer øst for Cincinnati.