Familie ramt af betonklods kastet fra bro: En dræbt

Politiet beder offentligheden om hjælp til at finde gerningsmand eller gerningsmænd

Nogen kastede ifølge politiet natten til søndag en stor betonklods fra denne bro. Det har kostet et menneske livet. Der er søndag formiddag ryddet op efter tragedien. Foto: Jonas Olufson
Nogen kastede ifølge politiet natten til søndag en stor betonklods fra denne bro. Det har kostet et menneske livet. Der er søndag formiddag ryddet op efter tragedien. Foto: Jonas Olufson
Følg Krimi

Ved du noget, så kontakt os. Sms/mms til 1224 (alm. takst), eller send mail til 1224@eb.dk.

En person har mistet livet efter at en betonklods i nat blev kastet ud fra en bro over den fynske motorvej og ramte en udenlandsk familie, der kørte i bil i retning mod Jylland.

I bilen sad far, mor og et barn, fortalte vagtchef Lars Thede tidligere søndag morgen til Ekstra Bladet.

Mens barnet er sluppet med skrammer, blev forældrene til at begynde med meldt hårdt kvæstede. Nu er den ene afgået ved døden, mens den anden ifølge Fyns Politi fortsat er alvorligt tilskadekommet.

Kastede betonflise mod familie-bil: Efterlyser to unge mænd

Kørte mod Jylland
Bilen, der blev ramt, kørte i retning mod Jylland, da der ifølge politiet formentlig blev smidt en større betonklods ud fra broen, Langesøvej, der krydser motorvejen mellem afkørsel Blommenslyst og afkørsel Vissenbjerg.

- Vi har allerede nu valgt at gå ud med oplysninger om, hvordan ulykken er sket i håb om, at der er nogen derude, som kan hjælpe med oplysninger, så vi kan finde frem til gerningsmanden eller gerningsmændene, siger vagtchef Mie Brøchner fra Fyns Politi i en pressemeddelelse.

- Vi håber, nogen har set noget eller måske ved noget, der kan hjælpe med at finde frem til den eller de skyldige, fortsætter vagtchefen, som beder vidner eller andre med oplysninger i sagen om at ringe 114.

Politiet kan i øjeblikket ikke fortælle yderligere om identiteten eller nationaliteten på den dræbte eller familien, da de pårørende ikke er underrettet.

Her ses broen, hvor betonklodsen blev kastet fra. Broen er bygget henover Fynske Motorvej på Langesøvej. (Foto: Google Maps)
Her ses broen, hvor betonklodsen blev kastet fra. Broen er bygget henover Fynske Motorvej på Langesøvej. (Foto: Google Maps)

Nu igen: Unge drenge kastede genstand ud fra motorvejsbro

Åben igen
Den fynske motorvej har siden ulykken været spærret omkring afkørsel 53 ved Odense V, men kort efter klokken 8.00 kunne Fyns Politi meddele, at trafikken nu er åbnet igen i retning mod Jylland.

Ekstra Bladet har forgæves forsøgt få uddybet den tragiske sag, men politiet melder indtil videre ikke yderligere ud.

Flere sager med stenkast på motorveje

-  Søndag morgen blev en udenlandsk familie ramt af betonklods, der blev kastet ud fra en bro ved den fynske motorvej. En omkom, en anden blev alvorlig skadet, mens et barn slap med skrammer.

- I januar i år blev en familie på fire ramt af en 30 kilo tung betonflise, der formentlig blev kastet fra samme bro ved Langesøvej. Moren fik en hovedskade, mens børnene og faren slap uden skrammer.

- I 2011 undgik to betjente alvorlige skader, da deres patruljevogn blev ramt af en cirka to kilo tung betonsten, som blev kastet ned fra en gangbro i Brabrand ved Aarhus. Forruden blev knust, og den ene betjent blev ramt i benet. Samme sted blev en patruljevogn få måneder tidligere ramt af en større knækflise.

- En sten smadrede i 2009 forruden på en bil, som kørte på motorvejen i det sydøstlige Odense. Den kvindelige fører slap uskadt.

- Seks måneder tidligere var der en lignende episode i Odense, hvor en 17-årig dreng på passagersædet fik beskadiget milten, da bilen blev ramt af en sten.

- Tunge betonstykker blev en nat i 2003 kastet mod trafikanter på Sydmotorvejen ved Lellinge vest for Køge.

- Den ene betonflise knuste forruden på en bil, hvor en passager fik snitsår. En anden bil blev ramt på taget af en betonflise på 7,2 kilo og fik store skader.

(Kilde: Ritzau)

Ved du noget, så kontakt os. Sms/mms til 1224 (alm. takst), eller send mail til 1224@eb.dk.

Mere fra Ekstra Bladet+

Det ligner selvskade for regeringen og Danmark

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind