Annonce:
Annonce:

Familie ramt af dræbende sten: Umuligt at gardere sig mod idioter

En person er søndag dræbt efter stenkast fra motorvejsbro. At øge sikkerheden for at gardere sig mod 'idioter' er ikke løsningen, mener transportordfører

Video: LocalEyes
Annonce:
Følg Krimi

Hvad der skulle have været en ganske normal søndag, endte med at blive et mareridt for en lille udenlandsk familie på tre. Kort før klokken fire søndag morgen blev der kastet flere tunge sten mod bilen, da den kom kørende ad den fynske motorvej.

Se mere video på localeyes.dk

Familien kørte i retning mod Jylland, da bilen blev ramt af en stor hjørnesten på 30 kilo. En mindre sten på 9,5 kilo blev også smidt ud fra broen over motorvejen ved Langesøvej.

Den ene af forældrene mistede livet, og sagen bliver nu efterforsket som en drabssag, siger efterforskningsleder Michael Lichtenstein til Ritzau.

- Når man kaster så tunge sten ned mod forruden af en bil, mener vi, at der forsæt til, at nogen kan dø af det, siger han.

Annonce:

Den anden forælder er svært kvæstet, mens et lille barn slap mirakuløst med mindre skader. Da pårørende endnu ikke er underrettet, ønsker politiet fortsat ikke at kommentere på identiteten på den dræbte eller familiens nationalitet.

Familiebil ramt på motorvej: Stenkast betragtes som drab

Foto: Local Eyes
Foto: Local Eyes

Øget sikkerhed hjælper ikke
Stenkastet og den efterfølgende ulykke er både skræmmende og ualmindelig tragisk, og det er langt fra første gang, forskellige genstande ender på motorvejen og gør skade på biler og bilister. Ifølge Venstres transportordfører kan man ikke løse problemet ved at skærpe sikkerheden på motorvejene.

- Det er svært at gardere sig mod idioter, og det er et problem, hvis vi skal sikre vores trafikale infrastruktur mod sådan noget. Det vil koste rigtig mange penge og give en falsk tryghed, siger Kristian Pihl Lorentzen til Ritzau og uddyber:

- Sikrer vi først alle motorvejene, så bliver togene måske det næste. Problemet flytter bare et andet sted hen, siger han og konstaterer, at man i stedet skal koncentrere sig om at fange forbryderen.

Foto: Local Eyes
Foto: Local Eyes

Flere sager med stenkast på motorveje

-  Søndag morgen blev en udenlandsk familie ramt af betonklods, der blev kastet ud fra en bro ved den fynske motorvej. En omkom, en anden blev alvorlig skadet, mens et barn slap med skrammer.

- I januar i år blev en familie på fire ramt af en 30 kilo tung betonflise, der formentlig blev kastet fra samme bro ved Langesøvej. Moren fik en hovedskade, mens børnene og faren slap uden skrammer.

- I 2011 undgik to betjente alvorlige skader, da deres patruljevogn blev ramt af en cirka to kilo tung betonsten, som blev kastet ned fra en gangbro i Brabrand ved Aarhus. Forruden blev knust, og den ene betjent blev ramt i benet. Samme sted blev en patruljevogn få måneder tidligere ramt af en større knækflise.

- En sten smadrede i 2009 forruden på en bil, som kørte på motorvejen i det sydøstlige Odense. Den kvindelige fører slap uskadt.

- Seks måneder tidligere var der en lignende episode i Odense, hvor en 17-årig dreng på passagersædet fik beskadiget milten, da bilen blev ramt af en sten.

- Tunge betonstykker blev en nat i 2003 kastet mod trafikanter på Sydmotorvejen ved Lellinge vest for Køge.

- Den ene betonflise knuste forruden på en bil, hvor en passager fik snitsår. En anden bil blev ramt på taget af en betonflise på 7,2 kilo og fik store skader.

(Kilde: Ritzau)

Annonce:

Hos Vejdirektoratet er man enig.

- Det er umuligt at forudse, hvor sådan noget vil ske, siger Erik Stoklund Larsen, som er områdechef i Vejdirektoratet.

- Bygger man et rækværk, hvor højt skal det så være? Man kan sætte kamera op, men det forudsætter, at man har en bestemt strækning i kikkerten, siger han.

I By- og Kulturforvaltningen i Odense Kommune afventer man fortsat politiets undersøgelser.

Nu ved politiet mere om dræbende sten på motorvej

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Den syge velfærdsstat skal dominere den kommende valgkamp

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: