Annonce:
Annonce:

Familie rejste gratis 1061 gange: Hackede rejsekortet med mobiltelefon

Et simpelt program var nok til, at fem tiltalte kunne rejse gratis - nu vil politiet have dem i fængsel og udvist

En mobiltelefon, et program fra nettet og et rejsekort - så kunne den nu tiltalte familie rejse gratis flere end 1000 gange. Foto: Henning Hjorth
En mobiltelefon, et program fra nettet og et rejsekort - så kunne den nu tiltalte familie rejse gratis flere end 1000 gange. Foto: Henning Hjorth
Annonce:
Følg Krimi

En ny skandale har ramt rejsekortet.

Med et lille og gratis program hentet på internettet er det lykkedes en gruppe svindlere at hacke rejsekortet, så de i månedsvis har kunnet køre gratis med tog og busser.

Det er anden gang, at sådan et misbrug finder sted. Tidligere er der faldet dom i en tilsvarende, men noget mindre sag fra Hjørring.

I næste uge stilles de formodede svindlere, der nægter sig skyldige, for Københavns Byret, hvor de er tiltalt for databedrageri ved misbrug af rejsekortet. Ifølge tiltalen lykkedes det de fem tiltalte at rejse gratis 1061 gange.

Fatal fejl i Rejsekortet: Har givet alle adgang til din adresse

Udenlandsk familie
Fidusen var ifølge tiltalen, at de købte anonyme rejsekort med en saldo på 180 til 280 kroner. Og når saldoen var helt eller delvist brugt, fyldte de rejsekortet op igen med en særlig app på deres mobiltelefoner.

Annonce:

Appen kan hentes på nettet og bruges til at ’narre’ rejsekortet til at tro, at der er sat friske penge ind på kontoen – uden at der reelt er indbetalt en krone.

De tiltalte er en udenlandsk familie på tre fra Søborg, en 51-årig mand, en 51-årig kvinde og en 19-årig kvinde, samt familiens to mandlige svenske bekendte på 20 og 21 år.


Fredag lagde IT-eksperten Christian Panton dette tweet ud - han har i årevis advaret om fejlen, uden at den er blevet lukket.

DSB OGSÅ i rejsekorts-koks: Nu betaler de penge tilbage til kunderne

Opdaget af Rejsekort A/S
Det var Rejsekort A/S, der opdagede svindlen og anmeldte den til politiet. Anklageskriftet beskriver 15 perioder, hvor de tiltalte har kørt gratis på de hackede rejsekort. For eksempel kørte de to 51-årige tiltalte gratis 171 gange i perioden fra 21. september 2014 og til 9. januar 2015.

Annonce:

Det tog nemlig tid, før det lykkedes politiet at pågribe de fem formodede svindlere. Selv om Rejsekort A/S kunne se på deres it-systemer, at flere rejsekort blev misbrugt, valgte de efter aftale med politiet ikke at spærre dem straks, så politiet kunne få tid til at identificere svindlerne, blandt andet gennem videoovervågning på stationerne.

Københavns Byret har afsat halvanden dag til retssagen, hvor anklageren går efter fængselsstraffe til de fem tiltalte, der også alle begæres udvist af Danmark efter dom.

Læs mere om IT-sikkerhed i Ekstra Bladets store temaserie 'Fri Adgang'.

Har du tillid til Rejsekortet?

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

rente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabat
Annonce:

Mest læste lige nu

Anders Fogh havde næsegrus beundring for kommunist-Kina
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

500.000 ramt500.000 ramt500.000 ramt500.000 ramt500.000 ramt500.000 ramt500.000 ramt
LIGE NU

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: