Familie sporløst forsvundet: Det er uhyggeligt

Ægteparret fra Låsby er stadig sporløst forsvundet sammen med deres 42-årige søn

Kirsten og Jørgen Kragh er stadig ikke vendt hjem til deres bopæl i Låsby. Både forældreparret og deres 42-årige søn, Lars, er efterlyst af politiet, der betragter deres forsvinden som meget bekymrende og mystisk. 
Privatfoto
Kirsten og Jørgen Kragh er stadig ikke vendt hjem til deres bopæl i Låsby. Både forældreparret og deres 42-årige søn, Lars, er efterlyst af politiet, der betragter deres forsvinden som meget bekymrende og mystisk. Privatfoto
Følg Krimi

Der er en trykket stemning i landsbyen Låsby mellem Aarhus og Silkeborg i øjeblikket.

Især omkring hovedvejen, hvor ægteparret Kirsten og Jørgen Kraghs velholdte etplansvilla ligger.

Se mere video på Local Eyes

Udadtil ser det brune murstenshus helt almindeligt ud. Med nyklippet hæk, sirligt opstablede brændestykker i carporten, solceller på taget og drivhus i baghaven.

I dette hus i Låsby, bor det forældrepar, der er forsvundet med deres 42-årige søn. Foto: Ernst van Norde
I dette hus i Låsby, bor det forældrepar, der er forsvundet med deres 42-årige søn. Foto: Ernst van Norde
 

De naboer, der kender familien godt, ønsker ikke at udtale sig. Andre vil gerne fortælle det lidt, de ved, men de vil ikke stå frem.

Generelt tegner der sig dog et billede af et særdeles flinkt og hjælpsomt ægtepar.

Artiklen fortsætter under videoen

Politiet undersøger Lars Kraghs bopæl i Uggelhuse søndag. Video: Local Eyes

Ingen livstegn i Låsby
En genbo fortæller, at moderen, Kirsten Kragh, fortalte åbent om sønnen Lars' sygdom. Og om hendes kamp mod systemet for at få hjælp til sin 42-årige søn. Lars Kragh er psykisk skadet soldat og Balkan-veteran. Han var i 1997-98 udsendt til Bosnien.

Ekstra Bladet erfarer, at forældrene - ikke sønnen Lars - er kommet i Veteranhjem Midtjylland i Aarhus.

Det er ikke et behandlingssted, men et fristed, hvor krigsveteraner og deres pårørende kan komme og snakke.

Torsdag ramlede det hele dog tilsyneladende, da pårørende til familien helt usædvanligt ikke kunne komme i kontakt med forældrene.

Siden har politiet koncentreret sig om en omfattende ransagning af familiens fritidshus, der ligger i Uggelhuse sydøst for Randers. Fritidshuset har forældrene angiveligt købt til deres søn Lars, men han har tilsyneladende ikke brugt det ret meget.

Holder øje med biler
Tilbage står indbyggerne i Låsby, der holder vejret, indtil der kommer nyt - forhåbentlig godt - om den forsvundne familie.

- Det er uhyggeligt, og jeg bryder mig ikke om det. Jeg kender dem ikke personligt, men jeg har da undret mig meget over, hvad der er sket. Jeg har fulgt med via medier. Jeg går og holder øje med biler og nummerplader, siger Christa Andersen, Låsby.

- Jeg håber, at de snart bliver fundet. Det er ikke rart for de pårørende det her. Der kan jo ske ting hvor som helst, men det her er tæt på, siger Helle Nielsen, Låsby.

I landsbyen Låsby, hvor det forsvundne forældrepar bor, er medborgerne i dyb chok, og de håber, at de bliver fundet i live. Foto: Ernst van Norde
I landsbyen Låsby, hvor det forsvundne forældrepar bor, er medborgerne i dyb chok, og de håber, at de bliver fundet i live. Foto: Ernst van Norde
 

Ikke farlig
Politiet har også efterlyst ægteparrets bil. En koksgrå VW Golf. Den er sidst set lørdag klokken 10, hvor den passerede Limfjordstunnelen ved Aalborg i sydgående retning.

Politiet opfordrer fortsat alle til at henvende sig, hvis de ser de tre mennesker. Enten ved at ringe til politiet eller ved at gøre de tre opmærksomme på, at politiet meget gerne vil høre fra dem.

Selv om det tidligere har været fremme, at Lars Kragh er meget syg og lider af PSTD, så har politiet ingen formodning om, at han skulle være farlig.

Mere fra Ekstra Bladet+

Kristendemokraterne ligner efterhånden en abort

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

LIGE NU

Udforsk Ekstra Bladet+

LIGE NU