Familie til forsvundet mor og søn: Vi er stærkt bekymrede

33-årig mor forsvandt med lille søn, men hun kan være rejst ud af landet med eksmanden

Midt- og Vestjyllands Politi har offentliggjort et billede af Christina og Adam. Billedet er taget til en børnevelsignelse i International Christian Fellowship. Foto: Midt- og Vestjyllands Politi
Midt- og Vestjyllands Politi har offentliggjort et billede af Christina og Adam. Billedet er taget til en børnevelsignelse i International Christian Fellowship. Foto: Midt- og Vestjyllands Politi

Det er lidt af en gåde, hvorfor en mor, hendes lille søn og kvindens eksmand tilsyneladende har været som sunket i jorden i en måned, og familien til moderen er bekymret.

Politiet valgte for nylig offentligt at efterlyse den 33-årige Christina Hougaard, hendes et-årige søn Elias og moderens 37-årige eksmand Adam Hougaard, der færdes i kristen-religiøse kredse.

Efterlysningen blev ledsaget af et lidt ældre foto af parret, der er taget i den kristne afrikanske menighed, International Christian Fellowship, hvor de kom.

Sendte sms om skilsmisse
Præsten, Mathew Gobina Sigala, kendte dem begge, der indtil for nylig kom i hans kirke.

Adam, eller Anders som de kender ham som, kom i kirken indtil slutningen af december sidste år, mens Christina fortsatte med at komme i menigheden helt op til sin forsvinden i slutningen af maj.

- Hun var her til gudstjeneste 15. maj, men siden har jeg ikke set hende, siger Mathew Gobina Sigala .

Det sidste han hørte fra Christina, var en sms-besked, hun sendte til ham, syv dage før hun forsvandt.

- Den handlede blandt andet om, at hun nu var blevet skilt, siger Mathew Gobina Sigala.

Familien bekræfter over for Ekstra Bladet, at hun blev skilt i april-maj.

Himlen eller helvede
Mens Christina fortsatte med at komme i International Christian Fellowship, ledte eksmanden Adam efter en ny kirke. Halvanden måned før familien forsvandt, begyndte han at møde op i Kristent Center Midt-Vest.

- Han sagde, at han gerne ville evangelisere i gågaden i Holstebro, men hans måde at fortolke kristendommen på stemte ikke helt overens med vores. Han var meget firkantet - enten var man i himlen, eller også var man i helvede, siger præst i Kristent Center Midt-Vest Vagn Kristiansen.

Problematisk forhold
Ekstra Bladet har været i kontakt med en pårørende til den 33-årige Christina. Her ønsker man ikke at optræde med navn - blandt andet af hensyn til den 33-årige kvindes to andre børn fra et tidligere ægteskab.

Den pårørende giver udtryk for, at Christina og den 37-årige eksmand Adam har haft et problematisk forhold.

 - Vi er meget bekymrede for Christina og Elias, lyder det, men vi udelukker ikke helt, at Christina måske kunne finde på at rejse med sin stærkt religiøse eksmand, som hun i gennem tiden har haft et svagt punkt for. Dog undrer det dem, at Christina ikke gav besked.

***

Sidst set ved hæve-automat

 

Sidste sikre livstegn fra den 33-årige mor Christina Hougaard er fra Aulum udenfor Holstebro.

27. maj hævede hun penge i automaten ved Sparekassen Thy. Overvågnings-videoen, som politiet har set igennem, bekræfter, at det var den nu savnede kvinde der brugte automaten.

Siden da har der været så stille omkring mor og søn, at pårørende meldte hende savnet til politiet. Eftersom drengen Elias gik i vuggestue, var der også derfra udtrykt bekymring over, at barnet pludselig ikke blev afleveret til pasning, oplyser politiet.

Skred til efterlysning
Tirsdag valgte politiet at gå ud og efterlyse mor og søn  og også kvindens eksmand Adam Hougaard, der tidligere har heddet Anders, offentligt.

Politiet har ikke haft spor der pegede på, at der var sket familien noget alvorligt, selv om politikommissær Lillian Jensen siger, at det da er mystisk, at der tilsyneladende ikke var efterladt besked om det, hvis de tre ville rejse væk.

1 af 2 Midt- og Vestjyllands Politi vil gerne have hjælp til at finde Christina Hougaard og hendes søn Elias. Foto: Midt- og Vestjyllands Politi
2 af 2 Midt- og Vestjyllands Politi har offentliggjort et billede af Christina og Adam. Billedet er taget til en børnevelsignelse i International Christian Fellowship. Foto: Midt- og Vestjyllands Politi