Annonce:
Annonce:

Familiebil ramt på motorvej: Stenkast betragtes som drab

Person dræbt efter stenkast fra motorvejsbro. Sagen betragtes som en drabssag, og politiet jagter fortsat gerningsmanden eller -mændene

Video: LocalEyes
Annonce:
Følg Krimi

En bil med en udenlandsk familie, der kørte gennem Fyn via den fynske motorvej, blev natten til søndag ramt af en eller flere sten, der blev kastet fra motorvejsbroen ved Langesøvej i Skallebølle.

Den ene af forældrene mistede livet, og sagen bliver nu efterforsket som en drabssag, siger efterforskningsleder Michael Lichtenstein til Ritzau.

Se mere video på localeyes.dk

- Når man kaster så tunge sten ned mod forruden af en bil, mener vi, at der forsæt til, at nogen kan dø af det, siger han.

Den anden forælder er svært kvæstet, mens et lille barn slap mirakuløst med mindre skader. Da pårørende endnu ikke er underrettet, ønsker politiet fortsat ikke at kommentere på identiteten på den dræbte eller familiens nationalitet.

Over for Ekstra Bladet tilføjer efterforskeren, at politiet endnu ikke ved, om der er en eller gerningsmænd.

Annonce:

Nu ved politiet mere om dræbende sten på motorvej

Stenkastet og den efterfølgende ulykke er både skræmmende og ualmindelig tragisk, men faktisk det er langt fra første gang, forskellige genstande ender på motorvejen og gør skade på biler og bilister.

Så sent som tidligere på denne uge havde Fyns Politi en anden episode, hvor sten eller træ blev kastet ned på motorvejen fra en af de nærliggende broer.

- Det er korrekt, at vi havde en episode tidligere på ugen, siger vagtchefen, der dog ikke husker, præcis hvor eller hvornår det var. Vagtchefen fortæller videre, at Fyns Politi netop nu er i gang med at samle alle de sager, der har været med kast mod motorvejen den seneste tid.

Sten som denne blev kastet mod motorvejen. Foto: Fyns Politi
Sten som denne blev kastet mod motorvejen. Foto: Fyns Politi
 

- Er der sammenhæng mellem tidligere episoder og nattens tilfælde?

- Det er det, vi skal undersøge, siger vagtchefen.

Annonce:

Ingen kom til skade tidligere på ugen, men så heldig var familien, der blev ramt i nat ikke. Og ved tidligere episoder har det også været tæt på at ende fatalt. I januar i år blev en familie på fire ramt af en 30 kilo tung betonflise, der blev kastet fra samme bro ved Langesøvej.

Moren i familien fik en hovedskade, mens børnene og faren slap uden skrammer.

Se alle sagerne i faktaboksen herunder - artiklen forsætter derefter

Flere sager med stenkast på motorveje

-  Søndag morgen blev en udenlandsk familie ramt af betonklods, der blev kastet ud fra en bro ved den fynske motorvej. En omkom, en anden blev alvorlig skadet, mens et barn slap med skrammer.

- I januar i år blev en familie på fire ramt af en 30 kilo tung betonflise, der formentlig blev kastet fra samme bro ved Langesøvej. Moren fik en hovedskade, mens børnene og faren slap uden skrammer.

- I 2011 undgik to betjente alvorlige skader, da deres patruljevogn blev ramt af en cirka to kilo tung betonsten, som blev kastet ned fra en gangbro i Brabrand ved Aarhus. Forruden blev knust, og den ene betjent blev ramt i benet. Samme sted blev en patruljevogn få måneder tidligere ramt af en større knækflise.

- En sten smadrede i 2009 forruden på en bil, som kørte på motorvejen i det sydøstlige Odense. Den kvindelige fører slap uskadt.

- Seks måneder tidligere var der en lignende episode i Odense, hvor en 17-årig dreng på passagersædet fik beskadiget milten, da bilen blev ramt af en sten.

- Tunge betonstykker blev en nat i 2003 kastet mod trafikanter på Sydmotorvejen ved Lellinge vest for Køge.

- Den ene betonflise knuste forruden på en bil, hvor en passager fik snitsår. En anden bil blev ramt på taget af en betonflise på 7,2 kilo og fik store skader.

(Kilde: Ritzau)

Politiet ved endnu ikke, hvem der står bag de dræbende stenkast, men leder med lys og lygte og hører gerne fra folk, der ved eller har set noget.

Ekstra Bladet har været i kontakt med flere beboere i området, som alle beskriver nabolaget som værende fredeligt og roligt.

- Vi har boet her i 30 år og kender byen rigtig godt - og der har normalt ikke været problemer, siger Jan Olsen, der er nabo til motorvejsbroen, hvorfra stenene blev kastet natten til søndag.

- Det er en meget ubehagelig oplevelse at vågne op til, og det gør da vores hverdag mere utryg, når der sker sådan noget, siger han.

Fyns Politi kan kontaktes på 114.

Ved du noget? Tip os på 1224@eb.dk eller sms/mms til 1224 (alm. takst)

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Mette Frederiksen har svært ved at skelne mellem moral og dobbeltmoral
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: