Familiefar indrømmer: Skød og stak kone og børn ihjel

Drama i retten: Anholdt far måtte holdes nede af to betjente, da tilhører råbte mod ham

Et af dødsofrene fra Kobbelvænget i Brønshøj køres bort efter mange timers kriminaltekniske undersøgelser. Foto: Kenneth Meyer
Et af dødsofrene fra Kobbelvænget i Brønshøj køres bort efter mange timers kriminaltekniske undersøgelser. Foto: Kenneth Meyer

RETTEN PÅ FREDERIKSBERG (Ekstra Bladet): Grundlovsforhøret i Retten på Frederiksberg tirsdag aften, hvor en 38-årig mand blev sigtet for firedobbelt drab på sin hustru og tre børn, udviklede sig dramatisk, efter at dommeren havde besluttet at lukke dørene for offentligheden.

Tilhørere i det lille, tætpakkede lokale rejste sig for at gå ud, men en tilhører - formentlig en pårørende - råbte vredt mod den anholdte far på et fremmed sprog.

Det, han råbte, provokerede den sigtede, 38-årige far.

Han rejste dig straks fra sin plads midt i lokalet og vendte sig mod tilhøreren og råbte vredt igen, hvorefter han prøvede at komme hen til ham. To betjente for hen til den sigtede og greb fat i ham og måtte holde ham nede, mens dommeren igen højt bad alle tilhørere om at skynde sig ud.

Efter familie-drab: Mor og børn køres væk

Før optrinnet stod det klart, at den 38-årige mand erkender sig skyldig i de bestialske begivenheder tidligt tirsdag.

Sigtelsen oplæst af anklageren går på manddrab på den 36-årige hustru og de tre børn - en pige på 4 og to drenge på 13 og 15 år.

Drabene er, ifølge sigtelsen, sket dels ved et eller flere pistolskud og dels med adskillige knivstik omkring klokken 7.30 i lejligheden på Kobbelvænget i Brønshøj.

Den tætbyggede mand med afghansk baggrund sad iført cowboybukser og mørkeblå hættetrøje midt i lokalet. Hans forsvarer lod retten vide, at den anholdte erkender drabene og at have været i besiddelse af en pistol med tilhørende ammunition, ligesom han havde flere skarpe patroner på sig.

Forsvareren sagde dog også, at manden ikke ville svare på spørgsmål i grundlovsforhøret.

Med blandt andet det som begrundelse, at politiet skulle afhøre den anholdte, og at vidner ude fra ikke skulle kunne påvirkes af detaljer fra grundlovsforhøret, lukkede dommeren dørene.

I chok
Ekstra Bladet talte efterfølgende med mandens forsvarer, Asser Gregersen, som fortalte, at hans klient var meget påvirket af situationen.

- Det er en familietragedie, og alle er kede af det. Han er knust og i chok, siger han.

Derudover fortæller Asser Gregersen, at hans klient gerne vil svare på spørgsmål til politiet på et senere tidspunkt.

- Han har ikke villet svare på spørgsmål i dag, fordi han er i chok og ikke føler, at han ville kunne svare godt nok. Han er for grådlabil lige nu, siger forsvareren.

Den anholdte og hans afdøde hustru og børn blev alle beskyttet af et navneforbud.

Da dommeren åbnede dørene og afsagde sin fængslingskendelse, lød den på, at den 38-årige mand blev fængslet i fire uger i surrogat på en lukket psykiatrisk afdeling.