Familiefar tilstår trafikdrab på knallerttyv: Føler sig truet på livet

43-årig stilles for retten i næste uge, hvor han vil tilstå påkørslen af to unge knallerttyve

16-årige Mahmoud Hussein blev dræbt, da han flygtede på en stjålet knallert og blev påkørt bagfra af den 43-åriges varebil. (Privatfoto)
16-årige Mahmoud Hussein blev dræbt, da han flygtede på en stjålet knallert og blev påkørt bagfra af den 43-åriges varebil. (Privatfoto)

Siden en 43-årig familiefar jagtede to knallerttyve, der havde stjålet hans søns knallert, og påkørte og dræbte en 16-årig med sin varevogn, har politiet arbejdet hårdt på at undgå trusler og konfrontationer mellem offerets og gerningsmandens familier.

Den 43-årige og hans familie føler sig truet, og de ønsker at flytte fra kvarteret på Nørrebro i København.

Den 43-årige har også bedt sin imam om at mægle mellem familierne. Imens har lokalpolitiet på Nørrebro holdt tæt kontakt med de berørte familier for at hindre spændingerne i at eskalere.

Den 16-årige Mahmoud Ali Hussein blev dræbt på stedet, mens hans fætter Khalid Walid Hussein også blev slynget af knallerten, men slap med kvæstelser. Ulykken skete den 18. oktober cirka kl. 23.55.

På mandag stilles den 43-årige for Københavns Byret, hvor han ventes at tilstå uagtsomt manddrab og hensynsløs kørsel, der udsatte drengene for livsfare.

Retssagen kommer til at ske under politibevogtning, fordi den 43-årige og hans familie angiveligt har været udsat for trusler efter trafikdrabet.

Episoder i retten
Den 43-årige har siddet varetægtsfængslet siden den 19. oktober sidste år, og under flere retsmøder om fristforlængelser i Københavns Byret, har der været optræk til ballade. Under et retsmøde forhindrede politiet, at en person sprang frem fra tilhørerpladserne til den 43-årige i retslokalet.

- Han føler sig truet på livet, og der har også været rettet trusler mod hans familie, siger den 43-åriges forsvarer advokat Jens Duus til Ekstra Bladet.

Knallertdrabet: Mahmoud blev båret til graven

Allerede om aftenen den 18. oktober blev den 43-årige omringet af omkring 30 unge fra den 16-åriges omgangskreds, som skubbede til den 43-årige, og ifølge hans forklaring truede ham på livet.

- De sagde til mig: Hvis han er død, så er du færdig. Så slår vi dig ihjel. Vi skyder dig. Vi kender dig og din familie, forklarede den 43-årige grædende i dommervagten.

Episoden, hvor de unge skubbede til den 43-årige og opførte sig truende, blev filmet af et videokamera i frontruden på den første patruljevogn, der nåede frem. Politiet fik hurtigt kørt den 43-årige væk fra ulykkesstedet.

Ønsker at flytte fra Nørrebro
Familien forsøger nu at få en anden bolig, så de kan flytte væk fra Nørrebro, og den 43-årige har via sin advokat forsøgt at få imamen fra den lokale moské til at mægle mellem de to familier.

Advokat Jens Duus siger, at han har kontaktet moskéen for at fremføre den 43-åriges ønske om, at imamen under fredagsbønnen ville forsøge at gyde olie på vandene.

- Jeg har fremført min klients ønske til moskéen, men jeg ved ikke, hvad der er kommet ud af det, siger advokat Jens Duus.

- Min klient har fuld forståelse for, at han har ødelagt livet for den 16-åriges familie, men sagen har også ramt hans familie. Det er en dybt tragisk sag for begge familier, siger Jens Duus.

- Da han satte sig bag rattet i sin bil, havde han jo ingen planer om at skulle ramme nogen, siger advokaten.

Mange rygter
Vicepolitiinspektør Jens Møller, afdelingen for personfarlig kriminalitet, siger, at der under sagen har været en masse forlydender og 'krusninger', men at han ikke har kendskab til konkrete trusler.

- Alt er forløbet uden yderligere konfrontationer, og jeg vil stærkt opfordre til, at man nu lader domstolene afgøre sagen, sådan som vi gør her i Danmark, siger Jens Møller.

Familie holder mindehøjtidelighed for dræbt knallertkører

Efter anholdelsen forlød det, at den 43-årige havde kørt meget stærkt 80-100 km/t. Men bilinspektionens undersøgelser viser, ifølge retsmødebegæringen, at varebilens hastighed var mellem 56 og 63 km/t, da den påkørte knallerten bagfra.

Slynget af knallerten
Mahmoud Ali Hussein blev slynget af knallerten, der skønnes at have kørt i cirka samme hastighed som den 43-åriges bil, og den 16-årige blev dræbt. Angiveligt slog han hovedet ind i en pæl og blev muligvis kørt over af varebilen, da den 43-årige mærkede et 'bump' i bilen.

Den 16-åriges fætter blev også slynget af og pådrog sig en hjernerystelse og flere hudafskrabninger, siger retsmødebegæringen.

Den 43-årige er sigtet for at have udsat nogens liv og førlighed for fare og uagtsomt manddrab ved at have kørt særligt hensynsløst i tæt bebygget område. Han kørte ind på cykelstien ved 'Den Sorte Plads' og tæt på knallerten for at skræmme føreren til at standse. Men i stedet ramte han knallerten bagfra med de fatale følger.

Dræbt knallertkører mindes: Skole holdt et minuts stilhed

Hvis sagen kan behandles som en tilståelsessag kan de 43-årige se frem til en dom på cirka halvandet års fængsel, hvis retten dømmer som i tidligere sager. Hans forsvarer ventes dog at påstå en langt mildere straf.

- Jeg ville ikke slå ihjel for en knallert

Foruden en fængselsstraf, kræver anklagemyndigheden at den 43-årige frakendes førerretten.

Ville bare skræmme dem
I grundlovsforhøret sagde den 43-årige, at det slet ikke var med vilje, at han påkørte flugt-knallerten:

- Jeg ville bare skræmme dem lidt, men jeg ville jo ikke slå ihjel for en skide knallert til 3500 kr. sagde han. Hans ældste søn havde tidligere på aftenen fået stjålet sin knallert, så han satte sig ind i sin varebil og kørte til Mjølnerparken sammen med sin søn for at lede efter knallerten.

De fik øje på den, og så stak de to fætre af på knallerten med varebilen efter sig. Den 43-årige var ikke kendt af politiet, og blev efter anholdelsen beskrevet som en fredelig familiefar.

Den dræbte Mahmoud Ali Husseins mor, Nadia Chehade, sagde efter ulykken til Ekstra Bladet:

- Jeg håber, at han skal blive i fængsel hele livet.