Familiemedlem bag kidnapning af fodboldstjerne

Alan Pulidos eget familiemedlem var ifølge statsanklager involveret i kidnapningen af Olympiakos-spilleren.

Den mexicanske fodboldspiller Alan Pulido ses her sammen med guvernør i Tamaulipas, Egidio Torre Cantu. (Foto: AP)
Den mexicanske fodboldspiller Alan Pulido ses her sammen med guvernør i Tamaulipas, Egidio Torre Cantu. (Foto: AP)

Mexicanske myndigheder har tirsdag anholdt en mand, der angiveligt har medvirket til at kidnappe fodboldstjernen Alan Pulido. Den mistænke mand er gift med Pulidos kusine, skriver nyhedsbureauet AFP.

Den 29-årige mand, Osvaldo Velazquez Garcia, blev såret under anholdelsen, efter at en skududveksling havde fundet sted. Det siger statsanklager i staten Tamaulipas Ismael Quintanilla.

Velazquez begyndte at skyde mod politiet, efter at de havde omringet ham. Han blev ramt i skulderen og såret i halsen, men han er uden for livsfare.

Alan Pulido, her til venstre i kamp for Olympiakos, er blevet befriet. (Foto: AP) Intl. fodbold Soldater befrier bortført fodboldstjerne

Ifølge statsanklageren er Velazquez sammen med en 38-årig medsammensvoren hjernen bag kidnapningen af Alan Pulido, der blev bortført søndag lokal tid og befriet knap et døgn efter.

- Han er gift med kusinen, siger statsanklager Quintanilla og tilføjer, at Velazquez er medlem af et kriminelt netværk, der bliver kædet sammen med smugling af stoffer, kidnapninger og afpresning.

Velazquez var til stede ved den fest, hvor Olympiakos-spilleren Alan Pulido også deltog, inden han blev kidnappet.

Den mistænkte kommunikerede efterfølgende med kidnapperne for at fortælle dem, hvornår spilleren forlod festen, og hvilken bil han kørte derfra i, siger Quintanilla.

Pulido var en del af Mexicos hold ved VM i Brasilien i 2014. Han havde netop forladt festen søndag med sin kæreste, da han blev stoppet af fire mænd med pistoler.

Mændene lod kæresten gå, men de tog Pulido med sig.

Omkring 24 timer efter formåede Pulido at slå en kidnapper ned og ringe til politiet. Det førte ifølge statsanklageren til fodboldspillerens befrielse.