Familiemedlemmer dømt for dødsvold: Der var fodaftryk på offeret

En ung mand skal syv år i fængsel, mens hans mor og onkel skal seks år bag tremmer i sag om dødsvold

En 22-årig mand idømmes syv år fængsel, mens hans mor og onkel idømmes seks år for vold med døden til følge mod en 50-årig mand.

Det har et enigt nævningeting ved Retten i Kolding afgjort.

De tre familiemedlemmer – Alex-Sebastian Pavia Vohlert, Ella Margrethe Vohlert og Jesper Kristian Vohlert – blev tidligere fredag fundet skyldige i grov vold med døden til følge, efter de i april sidste år tæskede en mand ihjel i Fredericiagade i Vejle.

Familien havde slået, sparket og trampet på manden så voldsomt, at han døde af det.

- Forurettede var mærket med fodaftryk, som tydeligt viste, at han var blevet trampet på, fortæller Berit Ernst, forsvarsadvokat til den nu dømte mor og søn.

Ifølge lægernes opfattelse var manden blevet slået og sparket i hovedet og på overkroppen, og så var der taget halsgreb på ham.

Samlet set havde han flere end 50 læsioner på kroppen.

Forrettede havde en kniv
Det er uklart, hvad motivet for volden har været, men ifølge forsvarsadvokaten Berit Ernst, har der været en gensidig uoverensstemmelse mellem parterne op til slåskampen.

- Der blev fundet en kniv ved siden af offeret i lejligheden, hvor hans fingeraftryk var på skaftet, siger advokaten.

Derfor blev familiemedlemmerne ikke dømt for drab, som de først var sigtet for - men i stedet for dømt for vold med døden til følge.

- Retten vurderede, at alle parterne havde indgået i kontroversen, og at familiemedlemmerne ikke havde til formål at slå ihjel, da de slog og sparkede forurettede, siger Berit Ernst.

De var alle påvirket af alkohol
Moren, som nu er dømt i sagen, kendte offeret, og havde på dagen, overfaldet fandt sted, været på indkøbstur i Tyskland med ham.

Forurettede havde været chauffør, og da han om aftenen kørte hjem til familien for at aflevere varerne opstod der en konflikt.

- Det er uklart, hvor længe han er i lejligheden, før en ambulance bliver tilkaldt. De dømte beretter om alt fra en halv time til to timer, siger Berit Ernst.

Et vidne forklarer, at imens manden afleverer varerne, sker der et skænderi omkring betalingen.

Ifølge advokat Berit Ernst var familien stærkt påvirket af alkohol den aften, ligesom der også blev fundet alkohol i offerets blod.

Men hvad der præcis skete, og hvem der gjorde hvad i lejligheden har været svært for dommer og nævninge at fastslå.

Derfor blev de alle fundet skyldige i grov vold.

Truede med kniv
Den 22-årige havde på forhånd erkendt vold, men har hævdet, at det skete i selvforsvar da den 50-årige trak en kniv imod ham.

De tre familiemedlemmer blev tiltalt for manddrab, men retten fandt det ikke bevist, at de havde forsæt til at begå drab.

Anklager Anja Hedegaard havde i sin procedure krævet de tre tiltalte idømt mindst otte års ubetinget fængsel.

To af de dømte - mor og søn - modtager dommen, mens onklen udbeder sig betænkningstid i forhold til en eventuel anke.

22-årige Alex-Sebastian Pavia Vohlert fik et år ekstra, fordi han tidligere er dømt for vold.

.- Jeg er tilfreds med dommen. Jeg mener, det er det rigtige resultat, at de ikke er dømt for drab, siger Advokat Berit Ernst.