Familien begravede Whitney: Men så vågnede hun af sin koma

- De fleste funderer over hvad der vil blive sagt til deres begravelse. Jeg ved det rent faktisk, fortæller Whitney Cerak, hvis familie begravede 'hende' for ti år siden

Whitney Cerak (tv) og Laura Van Ryn, ses her på årsbillederne fra universitetet. (Foto:  Taylor University).
Whitney Cerak (tv) og Laura Van Ryn, ses her på årsbillederne fra universitetet. (Foto: Taylor University).

I 2006 kunne medier over hele verden fortælle den opsigtsvækkende historie om den universitetsstuderende, Whitney Cerak, hvis familie begravede hende i den tro, at hun var død i en voldsom færdselsulykke.

I virkeligheden var der byttet rundt på identiteten mellem Whitney og hendes veninde,  Laura Van Ryn. Mens familien tog afsked med deres datter, lå hun i koma på et nærliggende hospital, hvor Van Ryn familien vågede over hende, i den tro at hun var deres datter. Forvekslingen blev først opdaget fem uger senere, da Whitney kom til bevidsthed og var i stand til at skrive sit navn.

På det tidspunkt var Laura Van Ryn forlængst begravet i den tro at hun var Whitney. Forvekslingen skete i forvirringen efter den voldsomme ulykke, hvor en lastbil bragede ind i bilen, der var fyldt med studerende fra universitetet. Under redningsarbejdet blev der byttet om på pigernes identitetspapirer.

Fem personer omkom i ulykken. Blandt dem Laura Van Ryn. (Foto: AP).
Fem personer omkom i ulykken. Blandt dem Laura Van Ryn. (Foto: AP).
 

18-årige Whitney og 23-årige Laura havde en tæt lighed med hinanden og da begge piger var stærkt medtaget, opdagede selv ikke den nærmeste familie, at pigernes identitet var byttet om.

Whitney Cerak havde voldsomme skader i hovedet og havde derfor bandage om hovedet og det meste af kroppen. Det lange lyse hår havde pigerne til fælles.

Kisten med Laura Van Ryns lig bliver her gravet op, efter identitetsudvekslingen er opdaget. (Foto: AP).
Kisten med Laura Van Ryns lig bliver her gravet op, efter identitetsudvekslingen er opdaget. (Foto: AP).
 

I anledning af ti-året for ulykken blev de fem ofre i ulykken forleden mindet på Taylor University, hvor de alle havde deres daglige gang. I den anledning talte Whitney Cerak om den bizarre hændelse:

- De fleste funderer over hvad der vil blive sagt til deres begravelse. Jeg ved det rent faktisk, indledte den i dag 28-årige kvinde sin tale. Hun fortalte, at hun i mange år havde levet med en skyldfølelse over at have overlevet, men at Laura Van Ryns familie har støttet hende hele vejen igennem:

- Selv da de opdagede, at jeg ikke var Laura og deres verden kollapsede, så behandlede de mig som om jeg var nær familie, forklarede Whitney Cerak, der fire måneder senere kunne genoptage studiet og i dag er mor til tre børn.

 

Whitney Ceraks forældre ses her ved en mindeceremoni. (Foto: AP).
Whitney Ceraks forældre ses her ved en mindeceremoni. (Foto: AP).