Fandt 80.000 i tøjcontainer

Kirkens Korshær har fået findeløn for at aflevere 79.800 kroner til Sydøstjyllands Politi - pengenes ejermand har dog ikke meldt sig endnu

Ærlighed betaler sig og opdigtede historier kan de ansatte hos Sydøstjyllands Politi nemt og hurtigt gennemskue.

Som sådan kan den ultrakorte historie om en tøjcontainer lyde ifølge Sydøstjyllands Politi.

For knap tre måneder siden - den 29. februar - blev Sydøstjyllands Politi kontaktet af Kirkens Korshær i Thyregod i midtjylland. Kirkens Korshær havde i en af deres mange tøjcontainere placeret på blandt andet mange genbrugspladser rundt omkring i landet fundet 79.800 kroner i blandet valuta.

Sydøstjyllands Politi har siden forsøgt at finde pengenes ejermand igennem opslag i offentligheden om den store sum penge, men den retmæssige ejer har endnu ikke meldt sig. Flere har dog forsøgt sig med fantasifulde forklaringer på, hvorfor de er pengenes ejer, men ingen af løgnehistorierne holdt vand, oplyser Sydøstjyllands Politi, der således stadig - delvist - har pengene.

Med delvist hentydes til, at politiet har fulgt loven om, at der skal udbetales 10 procent af det fundne beløn i findeløn. Derfor modtog formanden for Kirkens Korshær i Thyregod i går en crosset check på 7.980 kroner fra Sydøstjyllands Politi.

Da der er tale om en velgørende organisation, vil de knap 8.000 kroner i findeløn formentlig gøre god gavn.