Fandt kæmpeparti kokain i container

Den ulovlige last kom om bord på et skib til Aarhus - formentlig ved en fejl

Her ses en tidligere narkofangst. Politifoto
Her ses en tidligere narkofangst. Politifoto

Narkobagmænd mangler kokain for millioner, efter Toldstyrelsen fandt nogle mistænkelige pakker i en container, der var kommet med skib til Aarhus.

Det skete 16. december sidste år, og Toldstyrelsen kontaktede straks Særlig Efterforskning Vest. De foretog i samarbejde en ransagning af containeren og fandt 40 kilo kokain.

- Vi udtog containeren til kontrol på baggrund af efterretninger fra vores internationale samarbejdspartnere. Vores toldkontrol bygger på stikprøver, intelligente risikovurderinger og overvågning døgnet rundt. I samarbejde med politiet har vi fokus på flere typer af euforiserende stoffer, ikke mindst kokain, siger Preben Buchholtz, der er kontroldirektør i Toldstyrelsen.

Han fortæller, at der er tale om et af de største beslaglæggelser af kokain de seneste år.

Efter fundet er der sket en stor international efterforskning.

Ifølge politiinspektør og leder af Særlig Efterforskning Vest Brian Voss Olsen er containeren ankommet med skib fra Hamborg havn, og det var formentlig slet ikke meningen, at den skulle ende i Aarhus.

- Vores efterforskning viser, at kokainen sandsynligvis skulle have været læsset af i Hamborg, hvor det skulle distribueres videre til det centraleuropæiske narkomarked. Vi vurderer, at kokainen kunne være solgt for minimum et tocifret millionbeløb på gaden, muligvis trecifret, siger Brian Voss Olsen.

Kokainen er ved at blive analyseret, og afhængigt af resultatet kan værdien vise sig at nå op i et trecifret millionbeløb.

- Vi har ikke fået den endelige undersøgelse af selve renheden, og det er nok mest sandsynligt, at vi er oppe i et trecifret millionbeløb, fordi vi vurderer, at renheden er så høj, siger Brian Voss Olsen, der betegner det som et stort fund.

- Og det er så et stort fund, også fordi vi forventer, at der er en forholdsvis høj renhed, fordi det formentlig skal ganges med to-tre eller op til fire på gadeplan. Og så når vi op på et trecifret millionbeløb. Og det er der så nogen bagmænd, der går glip af. Så det er vi rigtig tilfredse med, siger han.

Særlig Efterforskning Vest efterforsker fortsat sagen og samarbejder i den forbindelse med tysk politi. Der er ingen anholdte p.t.

Ekstra Bladet har tidligere sat fokus på kokain i en artikelserie. Læs mere her:

Krimi Emojis, service og reklamefremstød: Sådan lokker narkopusherne

Det er normalt at blive tilbudt stoffer, når man er i byen, fortæller Johan og Valdemar på 17 år. Foto: Linda Johansen Krimi 17-årige om kokain: Bliver tilbudt smagsprøver

Her ses 12 kilo kokain, der blev beslaglagt i juni måned i forbindelse med Operation Goldfinger, der sammenlagt handler om 1650 kilo heroin og kokain i en stor international efterforskning. 31 blev anholdt i Danmark. Politifoto Krimi Kokain-krig i København: Stjæler narkotelefoner

Krimi Stofferne fyldte alt: Barneskuespiller endte i misbrug

Her ses Brian Sandberg som 19-årig. Hans kriminelle karriere tog fart, da han var 18. Privatfoto Plus Sådan blev Sandberg narkohaj i Slagelse