Fandt Louisa og Maren dræbt: - Det var forfærdeligt

Norsk avis har talt med turist, der fandt den dræbte danske kvinde og hendes veninde

En politihelikopter med kriminalteknikere lander i byen Imlil ved Atlasbjergene i Marokko, hvor danske Louisa og norske Maren blev fundet dræbt. Video: Chouftv
Følg Krimi

Ved du noget?

Indsend billede el. video

Maks. 5MB

Et fransk kærestepar, der er på ferie i Marokko, gjorde mandag det grusomme fund af de dræbte kvinder, danske Louisa Vestager Jespersen og norske Maren Ueland.

Det franske par ønsker ikke at få deres navn og billede frem i pressen, men den norske avis VG er bekendt med deres identitet.

Det var mandag morgen, da franskmændene begav sig ud i Atlasbjergene. Efter en times gåtur fra landsbyen Imlil kom parret op på et plateau.

- Vi ser et telt, og det var åbent. Og vi ser de to piger. Det var forfærdeligt. De var ødelagte, siger den franske kvinde til VG.

Danske Louisa Vestager Jespersen (tv.) og hendes norske veninde Maren Ueland blev mandag fundet dræbt i Marokko. Foto: Privat
Danske Louisa Vestager Jespersen (tv.) og hendes norske veninde Maren Ueland blev mandag fundet dræbt i Marokko. Foto: Privat
 

Hun fortæller, at parret tog et foto fra gerningsstedet, så de kunne vise politiet, hvor de fandt ligene. Derefter begav de sig tilbage mod landsbyen.

- Vi advarede alle, vi mødte i Imlil, mod at gå der op. Jeg ønskede ikke, at flere skulle se, hvad vi havde set, siger hun.

- Det var et stort chok. Vi tænker hele tiden på det. Det gør, at du tænker over, hvad der er vigtigt i livet. At leve og have det godt. At være lykkelig. Jeg er ked af det på familiernes vegne og håber, at det bliver opklaret hurtigt, siger kvinden til VG.

Efter drabet på danske Louisa: Politiet undersøger henrettelsesvideo

De marokkanske myndigheder har betegnet dobbeltdrabet som en terrorhandling. Fire marokkanske mænd er mistænkte i sagen. En mand er pågrebet, mens de øvrige efterlyses.

Sent onsdag aften bekræftede Politiets Efterretningstjeneste, PET, at gerningsmændene kan have forbindelse til terrorbevægelsen Islamisk Stat.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen sagde sent onsdag ligeledes i en pressemeddelelse, at meget tyder på, at der er tale om en terrorhandling. Han sagde samtidig, at drabene 'fylder mig med vrede og afsky'.

Lars Løkke vil 8.30 torsdag holde pressemøde om situationen.

Rejser hjem igen
Ifølge VG er det franske par dybt berørte af situationen. Kvinden fortæller, at hun har samme alder som den 28-årige norske kvinde. Hun elsker selv at vandre i bjergene.

Parret rejser hjem torsdag, fortæller de.

- Jeg vil huske dette resten af mit liv. Vi så aldrig mændene (der mistænkes for drabene, red.), for vi ankom først til området om morgenen. Vi var heldige, siger den franske kvinde.

Seneste nyt

Partimoder Pia kan ikke slippe magten

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.