Fandt sin kæreste livsfarligt kvæstet: Stukket og banket med vaterpas

47-årig kvinde har stadig mén af volden. Nu er hendes eks-kæreste tiltalt for drabsforsøg

Et vaterpas blev brugt som våben sammen med en kniv, da en 47-årig kvinde blev maltrakteret under en nytårsfest. Foto: Colourbox
Et vaterpas blev brugt som våben sammen med en kniv, da en 47-årig kvinde blev maltrakteret under en nytårsfest. Foto: Colourbox
Følg Krimi

En 47-årig kvinde er stadig voldsomt mærket af den uhyggelige vold, som hun blev udsat for under en nytårsfest i Københavns Sydhavn natten til den 1. januar.

Hun kan ikke bruge sin ene arm, hun har svækket hørelse og hukommelse, og hun har nu behov for hjemmehjælp.

Det kom frem i Københavns Byret fredag, hvor den 47-årige kvinde blev afhørt som vidne under en nævningesag, hvor hendes 62-årige eks-kæreste er tiltalt for at have forsøgt at dræbe hende med knivstik og slag med et vaterpas.

Kvinden forklarede i retten, at hun intet kan huske om, hvad der skete. Hun har kun glimtvise erindringer fra nytårsfesten, og så kan hun huske, at hun vågnede på hospitalet den 12. januar.

Heller ikke eks-kæresten kan huske noget på grund af fuldskab, før han cirka klokken 5.30 om morgen går ind i stuen og finder kæresten hårdt kvæstet på gulvet mellem sofaen og sofabordet.

Var i yderste livsfare
Han løber ned på gaden, og får fat i en mand, som han beder om at ringe 1-1-2. Alarmen kom kl. 05.41. Da kvinden kom på traumecenteret var hun i yderste livsfare.

Den 47-årige kvinde blev afhørt i retten uden at eks-kæresten, en tidligere håndværker som nu er på førtidspension, var til stede.

Hun kunne ikke forklare, hvorfor han skulle have udsat hende for så voldsom en behandling. Nok havde de haft lidt små-jalousi i forholdet, men slet ikke noget der kunne begrunde, at han skulle forsøge at slå hende ihjel.

Parret havde ellers haft et godt forhold, forklarede hun.

På et tidspunkt havde kvinden tilsyneladende forladt lejligheden, fordi politiet har kunnet konstatere, at hun på et tidspunkt ringede fra sin mobil til kæresten.

Den 62-årige nægter sig skyldig. Ifølge tiltalen stak han kæresten med en køkken-kniv, især omkring øjnene, hovedet og halsen, og han slog løs på hende med et vaterpas. Da politiet anholdt ham, var han smurt ind i kærestens blod.

Vaskede kniv og vaterpas af
Køkkenkniven blev fundet afvasket i køkkenet, men der var stadig lidt blod på kniven og i vaske-vandet, og der blev fundet dna både fra ham og fra hende.

Vaterpasset lå knækket på badeværelset. Det var også vasket af, men der blev fundet dna fra begge personer på vaterpasset, hvor glas-ampullen blev fundet knækket af inde i stuen.

Der var blodstænk op af væggene og i loftet.

Den 62-årige havde kradsemærker og mindre snitsår, som retsmedicinerne vurderer stammer fra 'håndtering af en kniv'.

Under retssagen er kvindens voldsomme kvæstelser blevet dokumenteret.

Hun var påført talrige slag og knivstik og snit, blødninger i hjernen, begge arme var brækket, og hun havde flere brud på ansigtsskelettet. Hun var så medtaget, at hun var indlagt i 25 dage, og hvor lægerne holdt hende i kunstigt koma i en uges tid.

Et af knivstikkene i halsen var seks centimeter dybt.

Kæresteparret fejrede nytår med venner, som var gået hjem, da volden skete. Vennerne skal afhøres i retten på mandag.

Anklager Søren Harbo oplyser til Ekstra Bladet, at dommen i sagen ventes på onsdag.

Seneste nyt

Ekstra Bladet har givet statsministeren en lys idé

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.