Fandt stort hash-lager i Operahuset

Hvordan endte 75 kilo hash under taget på Operahuset? Politiet har opgivet at løse gåden

75 kilo hash fundet her i Operahuset i København. Foto: Polfoto/Københavns Politi
75 kilo hash fundet her i Operahuset i København. Foto: Polfoto/Københavns Politi

I syv måneder har politiet og Det Kongelige Teater hemmeligholdt et opsigtsvækkende fund af et stort hash-lager i Operahuset på Holmen.

Den 13. februar blev der fundet 75 kilo hash helt oppe under taget på Operahuset, hvor hashen var godt skjult ved et ventilationsanlæg. Fundet skete, da håndværkere skulle reparere efter en vandskade.

Politiet blev kontaktet og der blev iværksat en hemmelig efterforskning, som skulle afdække, hvem der havde placeret hashen og hvem, der skulle afhente den igen.

Mistanken var, at der var tale om et fjernlager til Pusherstreet på Christiania, der ligger tæt på Operahuset.

Her ligger de 75 kilo hash, der blev fundet på loftet i Operahuset. Politifoto.
Her ligger de 75 kilo hash, der blev fundet på loftet i Operahuset. Politifoto.
 

Video-overvågning
Ekstra Bladet erfarer, at politiet blandt andet opsatte hemmelig video-overvågning af hash-depotet. Politiet gennemså også Operahusets egen video-overvågning og tjekkede personalelister.

Men hele efterforskningen har været uden resultat, og politiet har nu lukket sagen og betragter de 75 kilo hash som 'hittegods'.

- Hashen lå godt skjult, men vores efterforskning har ikke kunnet afdække, hvem der har placeret hashen på stedet, siger politikommissær Steffen Th. Steffensen, afdelingen for Organiseret Kriminalitet.

Han har 'ingen kommentarer' til, om hash-depotet kan være relateret til det nærliggende Christiania og ønsker heller ikke at kommentere Ekstra Bladets oplysninger om, at hash-depotet i en periode efter fundet var hemmeligt video-overvåget.

- Vi kommer ikke længere i sagen, som det ser ud nu, siger Steffen Th. Steffensen.

Flere hundrede har adgang
Flere hundrede mennesker har deres daglige gang i Operahuset, hvor der kun er en officiel personaleindgang. Teaterchef Morten Hesseldahl siger til Ekstra Bladet, at der også hver dag kommer mange gæster, freelancere, leverandører og håndværkere i Operahuset.

- Vi har reception og vagter. Men det vil være muligt for eksempel at åbne en dør indefra, så man kan få adgang til huset, siger Morten Hesseldahl.

Han vil kun bekræfte, at fundet blev gjort og politiet orienteret. Hashen lå, så man ikke 'lige kunne falde over det,' siger han.

- Jeg har talt med politiet i dag, som bekræfter, at efterforskningen er indstillet, siger teaterchefen.