Fange faldt fra fjerde sal under flugtforsøg

En ung indsat i Vestre Fængsel faldt ned fra fjerde sals højde, da han tog flugten ud gennem et vindue

Et fald fra fjerde sal har sendt en ung fange på Rigshospitalet. (Foto: Kristian Linnemann)
Et fald fra fjerde sal har sendt en ung fange på Rigshospitalet. (Foto: Kristian Linnemann)

En fange fra Vestre Fængsels ungdomsafdeling prøvede fredag aften at tage flugten ud gennem et vindue.

Planen var angiveligt at fire sig ned fra fjerde sal i en ledning. Det var dog tæt på at ende fatalt, da ledningen ikke kunne bære den 17-åriges vægt.

Fængselsbetjent Flemming Andersen er sygemeldt med PTSD efter bla. trusler fra bandidosrocker. Foto: Per Rasmussen Samfund Truet til afsked af Bandidos-rocker

Brækket knogler i ryg og ben
Den unge mand overlever, men er stadig indlagt på Rigshospitalet med omfattende skader.

- Han er ilde tilredt, men kommer gud hjælp mig igennem det uden mén, som det ser ud nu. Han har været så ualmindeligt heldig. Han kunne have mistet livet. Der er jo 15 meter ned, så det er jo helt sort, siger Ina Eliasen, som er områdechef for Københavns Fængsler.

Manden har brækket knogler i benene og ryggen.

Samfund Fangerne bliver som zombier

Indsatte har løsnet selve vindueskarmen fra murværket. Kriminalforsorgen ved endnu ikke, hvordan det lykkedes den unge mand, at få det pansersikrede vindue ud.

- Det er vi ved at undersøge nu. Det er nogle ekstremt sikrede vinduer, så vi skal finde ud af, hvad der er foregået. Det vi har gjort, det er, at vi har skærpet vores kontrol af vinduerne. Alle vinduer i fængslet bliver nu kontrolleret dagligt, siger områdechefen.

Lang vej ud til friheden
Samfund Rockere tager det kriminelle vanvid med ind i fængslet

Hvad der var mandens plan, efter flugten gennem vinduet vides ikke. Han landede nemlig i fængslets gård, hvor han stadig havde meterhøje mure og ekstra trådhegn at forcere.

- Det er ikke til at sige, hvad han har tænkt sig. Han var jo stadig bag muren og ekstra hegn, så der var meget lang vej derfra og så ud i friheden, siger Ina Eliasen.

Indsatte sad varetægtsfængslet i forbindelse med en røverisag.