Far afhørt i retssag mod LTF-bandeboss

Sagen handler blandt andet om udvisning, og derfor har anklagemyndigheden for første gang nogensinde indkaldt en far som vidne i udvisningsdelen

I sagen mod Shuaib 'Shebi' Khan kræves den tiltalte udvist.
Foto: Jesper Mortensen
I sagen mod Shuaib 'Shebi' Khan kræves den tiltalte udvist. Foto: Jesper Mortensen

ØSTRE LANDSRET (Ekstra Bladet): I dag er ankesagen begyndt, hvor LTF-bossen Shuaib 'Shebi' Khan tiltalt for trusler. Da sagen i oktober kørte ved byretten blev den 31-årige idømt tre måneders fængsel for trusler mod en betjent.

Her blev bandechefen idømt tre måneder. Desuden blev han betinget udvist. Ved dagens retsmøde i Østre Landsret har anklager, Anders Riisager, forklaret at han kræver Shuaib Khan udvist ubetinget.

Altså han kræves udvist uden forbehold. Og derfor er Shuaib Khans tilknytning til Pakistan, hvor han er statsborger, et væsentligt spørgsmål.

Derfor er den 31-åriges forældre indkaldt som vidner, hvor de skal belyse en eventuel tilknytning til det asiatiske land.

Er ikke mødt op
Shuaib Khan er ikke mødt op ved dagens retsmøde.

Shuaib 'Shebi' Khan er præsident i LTF-banden.
Foto: Privatfoto Krimi Retssag mod bandeboss: Men han er ikke mødt
Shuaib 'Shebi' Khan er bandeboss i LTF.
Foto: Ekstra Bladet Krimi Kendt forsvarer om hvorfor bandeboss ikke er mødt i retten:- Det må du spørge ham om

Da sagen kørte ved byretten beskrev den tiltalte, at han stort set ikke har tilknytning til Pakistan, som han kun har besøgt få gange. Han er født i Danmark.

Desuden, forklarede han via sin advokat, talte han kun sproget gebrokkent.

Tidligere i dag afspillede anklageren nogle telefonsamtaler, som Shuaib Khan havde ført med en højtstående bandefigur i LTF, da han i sommer var fængslet i forbindelse med sagen.

Her var han ikke underlagt besøgs- og brevkontrol. Og derfor kunne han tale i telefon med godkendte personer.

Ni samtaler
I de ni samaler talte han netop punjabi med flere af bandefolkene. En tolk har overfor politiet udtalt, at det gik fint.

- De to personer taler godt og klart forståeligt punjabi, næsten flydende, har tolken forklaret.

Her til eftermiddag har den tiltaltes far taget plads i vidneskranken, hvilket er ganske atypisk.

Det er ikke set før, at forældre er blevet indkaldt som vidne i delen om udvisning.

Faderen er den tidligere lokalpolitiker, Wallait Khan, og han forklarede, at han har boet i Danmark i 49 år.

- Er du ofte i Pakistan, spurgte anklagern.

- Nej. I alt har jeg været der syv gange de sidste 49 år, svarede faderen.

Anklageren fremviste derefter en søgning fra politi-samarbejdet Interpol, der påviste væsentligt flere ind- og udrejser fra Europa til Pakistan foretaget af faderen.

Men det afviste han blankt, at skulle være sandt.

- Jeg har mit pas, der kan vise, at det er forkert. Havde jeg vidst, at det  blev nødvendig, havde jeg taget passet med, tilføjede han.

Fast ejendom
Han bekræftede, at han har noget fast ejendom i form af syv mindre jordlodder i en landsby i Punjab-provinsen.

Han forklarede, at han står som ejer af jorden, der er gået i arv siden hans oldefar. Men nu er der andre familier, der uretmæssig har bygget på jorden.

- Har du været politiker i Pakistan, spurgte anklageren.

- Nej, jeg er blevet foreslået af nogle mennesker dernede. Men det sagde jeg nej til, svarede faderen.

Anklageren henviste derefter til fire artikler fra Politiken og Jyllands Posten fra 2005, hvor det blev beskrevet, at faderen stillede op til borgmesterposten i en pakistansk landsby.

- Det passer ikke, lød det kontant og afvisende fra faderen.

Her er Ekstra Bladets reportager fra da sagen kørte ved byretten:
Shuaib ’Shebi’ Khan, som han tog sig ud retten ved et tidligere retsmøde. Tegning: Jørgen Bitsch Krimi Berygtet bandeboss: Jeg skulle sidde nøgen på hug
Flere folk med LTF-logoer på tøjet er mødt op ved Københavns Byret. Foto: Ekstra Bladet Krimi Maskerede støtter mødt op: Bandeboss risikerer udvisning
Shuaib ’Shebi’ Khan, som han tog sig ud retten, hvor han forholdt sig tavs. Tegning: Jørgen Bitsch Krimi LTF-bandeboss: Vi er ikke i konflikt
Shuaib ’Shebi’ Khan, som han tog sig ud ved et tidligere retsmøde. Tegning: Jørgen Bitsch Krimi Anklager om bandeleder: Han lever i en kriminel parallelverden
Shuaib ’Shebi’ Khan, som han tog sig ud retten, hvor han forholdt sig tavs. Tegning: Jørgen Bitsch Krimi Forsvarer om bandeboss: Han er som alle andre
I dag faldt der dom i sagen, hvor Shuaib 'Shebi' Khan 'El Presidente' (i midten) var tiltalt for trusler mod en politibetjent.
Foto: Privatfoto Krimi Her er dommen over bande-chefen