Far anholdt for at bortføre mindreårige døtre

To kvinder på 18 og 20 år blev for ni år siden bortført af deres far til Libanon. Søndag kom de tilbage til Danmark

Følg Krimi

For ni år siden blev to piger på 9 og 11 år bortført af deres far, da han uden moderens samtykke tog dem med sig til Libanon.

Søndag aften ankom de - nu 18 og 20 år gamle - sammen med faderen til Kastrup Lufthavn. Her blev faderen anholdt for bortførelsen i sommeren 2010.

Den 46-årige mand vil blive fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Odense mandag klokken 14, oplyser anklager Jacob Thaarup.

- Han vendte tilbage til Danmark søndag aften og blev anholdt ved ankomsten i Kastrup. Han havde via sin advokat meddelt, at han overvejede at tage til Danmark, men det var ikke blevet bekræftet, siger Jacob Thaarup.

Da døtrene i mellemtiden er blevet voksne, er de ikke i de danske myndigheders varetægt. De blev mødt af familie i lufthavnen, men det er uvist, om de er blevet genforenet med moderen.

Faren var 37 år, da han besluttede sig for at tage de to mindreårige døtre med sig til Libanon.

Både moderen og pigerne er danske statsborgere. Faderen var på tidspunktet for bortførelsen statsløs. Familien var bosat i Odense.

Bortførelsen skete i juli 2010, og i januar året efter blev den libanesiske mand fængslet in absentia ved Retten i Odense. Han blev samtidig efterlyst internationalt.

Forældrene havde fælles forældremyndighed over børnene, men moderen gav ikke faderen lov til at tage døtrene med til mandens hjemland, Libanon.

I november 2010 afsagde landsretten en kendelse, der overdrog forældremyndigheden til moderen.

Faderen er nu sigtet for at have bortført børnene, og strafferammen går op til fire års fængsel.

Mere fra Ekstra Bladet+

'Tøsedrengen'

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind