Far begik sex-overgreb mod egne børn: Her er dommen

DOM I INCEST-SAG: Datters samtale med sundhedsplejerske afslørede 12 års misbrug og sexovergreb mod fire piger, som alle var under 15 år

En 48-årig mand blev tirsdag ved Retten i Esbjerg idømt otte års fængsel for adskillige voldtægter og sexovergreb mod sine egne to døtre og to andre piger, mens de alle var under enten 12 eller 15 år. Foto Mads Winther/modelbillede
En 48-årig mand blev tirsdag ved Retten i Esbjerg idømt otte års fængsel for adskillige voldtægter og sexovergreb mod sine egne to døtre og to andre piger, mens de alle var under enten 12 eller 15 år. Foto Mads Winther/modelbillede

En 48-årig mand blev tirsdag ved et nævningeting ved Retten i Esbjerg idømt otte års fængsel for seksuelle overgreb mod fire mindreårige piger.

Manden blev dømt for flere tilfælde af voldtægt og andet seksuelt forhold, herunder 'tvang, trusler og fastholdelse under tumlelege', begået mod børn under 15 år.

Der er tale om piger, som alle var under den seksuelle lavalder, da misbruget begyndte. Det første overgreb skete tilbage i 2003 og blev begået mod mandens svigerinde. Siden har den 48-årige ifølge politiet begået adskillige overgreb mod sine egne to døtre og en 12-årig pige, som på gerningstidspunktet var ven af familien.

Overgrebene skete i tidsrummet fra februar 2003 til december 2015 i perioder, hvor pigerne var mellem otte og 13 år gamle. De seneste overgreb fandt sted mellem august og december 2015, da faren ifølge dommen gentagne gange begik voldtægt mod sin egen ni-årige datter.

Vidneudsagns troværdighed nok til dom

Den dømte, der har været varetægtsfængslet siden april i fjor, har under retssagen nægtet sig skyldig og udbad sig ved domsafsigelsen betænkningstid med hensyn til eventuelt at anke dommen.

- Vi havde nedlagt påstand om fængselsstraf på ikke under otte år, og det har retten fulgt. Straffens længde skal ses i lyset af, at der er tale om grove overgreb på piger dels under 12 år, dels under 15 år. Og hvor den dømte har udnyttet sin fysiske og psykiske overlegenhed til at begå overgrebene, fremhæver anklager Christina Bork Hansen i en pressemeddelelse fra Syd- og Sønderjyllands Politi.

Det er knap et år siden, at de første anklager mod den 48-årige far kom frem. Det skete ved en samtale med en sundhedsplejerske, da mandens ældste datter fortalte, at hun i årene fra 2010 til 2015 flere gange var blevet tvunget til at have sex med sin far. Siden fulgte flere anklager i foråret 2017 fra først lillesøsteren, dernæst svigerinden samt den unge pige, som var ven af familien og besøgte deres hus i en landsby mellem Videbæk og Holstebro i Vestjylland.

Der var ingen tekniske beviser i sagen, men retten vurderede, at vidneforklaringerne fra de fire krænkede piger var rigeligt troværdige til at kende den tiltalte for skyldig. Den 48-årige vil sammen med sin forsvarer, Bo Ascanius, inden for de næste to uger beslutte, om han vil anke dommen til landsretten.