Far dømt for vold mod to døtre: Pressede pude mod ansigtet på datter

37-årig slap med betinget dom for vold gennem flere år

Mens en far havde samvær med sine to små døtre efter skilsmissen fra pigernes mor, blev de udsat for vold i faderens hjem i Kastrup.

Men volden i hjemmet startede allerede mod den yngste pige, da han boede sammen med døtrenes mor på en adresse i Roskilde.

Han holdt en pude over ansigtet og hovedet på den lille pige, når hun lå og græd, og han holdt, ifølge tiltalen, sin hånd trykket oven på puden, indtil pigen holdt op med at græde.

Ifølge tiltalen begyndte volden i december 2010, da pigen var nyfødt, og fortsatte frem til, at hun var næsten fire år i oktober 2014. Men retten fandt ham ikke skyldig i fuldt omfang i tiltalen. Han blev kun kendt skyldig i en kortere periode end beskrevet i anklageskriftet at have holdt puden over sin datters ansigt.

Den et år ældre storesøster og lillesøsteren blev i følge anklageskriftet begge slået af faderen - både i hjemmet i Roskilde og da han efter skilsmissen flyttede til Kastrup og havde samvær med døtrene.

Men også her fandt retten, at volden kun blev begået i perioden efter, at han var flyttet til Kastrup, og når han havde samvær med døtrene.

De to piger blev flere gange slået med knytnæver på arme, ben og i maven og de blev skubbet ind i væggen. Volden gav de små piger blå mærker.

Nu har retten i Roskilde idømt den 37-årige far tre måneders betinget fængsel og 80 timers samfundstjeneste med en prøvetid på et år. Den 37-årige far har taget betænkningstid.

Pigerne, der i dag er seks år og syv år gamle, har ikke haft samvær med faderen siden juni 2016 på grund af voldssagen.

Anklagerfuldmægtig Anders Dyrvig Rechendorff er tilfreds med dommen:

- Det er altid alvorligt, når forældre begår vold mod deres børn, for forældre er børns primære omsorgspersoner, som børn skal kunne finde tryghed og trøst hos. Det er særligt skærpende at presse en pude ned over en lille piges ansigt, for der kan opstå livsfarlige situationer, siger han.

Faderen var tiltalt efter straffelovens § 244 om 'almindelig' vold - ikke mishandling.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

Vi indfører et nyt univers