Far dømt for vold, voldtægt, incest og pædofili

Dom netop faldet over far: Tævede hustru gennem 20 år og misbrugte sønner - den ældste hver uge i syv år

Vold, voldtægt, incest og pædofili. Det var i årevis hverdagen for en familie i Rødovre, hvor faderen er blevet idømt syv års fængselsstraf.

Det har Retten i Glostrup netop slået fast, da der for kort tid siden faldt dom i sagen, hvor en mor og to teenagedrenge i årevis er blevet tyranniseret af deres mand og far.

Den 49-årige tyrkiske mand fik med dommen samtidig en betinget udvisning af landet.

Tævede hustruen gennem 20 år
Retssagen mod den 49-årige blev indledt i går, hvor anklagerne om to årtiers kontinuerlig vold mod sin hustru siden 1995 blev lagt frem. Ifølge anklageskriftet er hun i familiens bolig i Rødovre gentagne gange blevet sparket på kroppen og slået i hovedet.

Hustruen vidnede i går for lukkede døre mod sin ægtemand, der på hendes og sønnernes ønske, måtte høre deres forklaringer fra et andet lokale.

De to sønner, der i dag er 13 og 17 år, forklarede også bag lukkede døre, hvordan vold var en fast bestanddel af hverdagen i hjemmet. Her blev de tildelt lussinger og slået med knytnæve i baghovedet og i ét tilfælde blev den ældste søn slået i hovedet med en lommelygte, så han måtte tilses af en læge.

Seksuelt misbrugt hver uge
- Der er juridisk set tale om 'almindelig vold', men fordi volden har været så konstant, er der tale om regulær mishandling, hvilket han også blev dømt for, fortæller sagens anklager Helene Brædder til Ekstra Bladet. 

Det var den ældste af brødrene, der sidste år krøb til bekendelse om forholdene i hjemmet til en ekskæreste og dennes mor. Da de sammen herefter fortalte det til drengens egen mor, afslørede også lillebroderen hans grusomme oplevelser. Samme dag gik familien til politiet og anmeldte faderen.

For brødrene blev gennem årene ikke kun udsat for faderens vold. De to drenge kunne overfor domsmandsretten i går også fortælle, hvordan han har misbrugt dem seksuelt.

Har nægtet at udtale sig
Ifølge anklageskriftet blev den ældste søn misbrugt kontinuerligt hver eneste uge igennem en syvårig periode fra han var ca. 8 til 15 år, og hvor faderen tvang ham til forskellige former for sex.

For den yngste søns vedkommende har faderen forgrebet sig på ham ca. tre gange om måneden igennem en toårig periode fra han var 11 til 13 år. Også her tvang han sønnen til samleje, oralsex mv.

Anklageren havde plæderet for ikke under seks års fængsel og udvisning af Danmark. Med den betingede udvisning følger en to års prøvetid efter endt afsoning.

- Det er en grim sag det her, og jeg mener at dommen på de syv år afspejler alvoren heri. Nu overvejer vi så, om vi vil anke den betingede udvisning, lyder Helene Brædders reaktion på dommen. 

Manden, der ikke har dansk statsborgerskab, blev dømt ifølge anklageskriftet - og er dermed kendt skyldig i både vold, blufærdighedskrænkelse, incest, voldtægt og pædofili.

Den 49-årige har siddet varetægtsfængslet siden sidste år. Han har under retssagen nægtet sig skyldig og i øvrigt nægtet at udtale sig i sagen.

Han udbad sig betænkningstid i forhold til at modtage dommen.