Far dømt til anbringelse for vold mod baby

Holdt pude mod nyfødt datters ansigt

Retten i Lyngby dømte i dag en 30-årig far til anbringelse på psykiatrisk afdeling. (Arkivfoto: Mogens Flindt)
Retten i Lyngby dømte i dag en 30-årig far til anbringelse på psykiatrisk afdeling. (Arkivfoto: Mogens Flindt)

En 30-årig far blev i dag ved retten i Lyngby dømt til anbringelse på en psykiatrisk afdeling på ubestemt tid for grov vold mod sin nyfødte datter.

Den 18. juni afgjorde retten, at det ikke var drabsforsøg, men 'kun' grov vold, da faderen med få dages mellemrum holdt en pude over sin få dage gamle datters ansigt og holdt hånden over hendes mund og næse, så hun fik åndenød og blev blå og rød i hovedet.

Den 30-årige tog betænkningstid. Der var en dommerstemme ud af tre for, at faderen skulle idømmes behandling og ikke anbringelse. Forskellen er, at ved en anbringelse skal retten efter indstilling fra lægerne afgøre, om han er rask nok til at blive udskrevet.

Retten i Lyngby frifandt i dag faderen for drabsforsøg på babyen. (Arkivfoto: Mogens Flindt) Krimi Far frifundet for drabsforsøg på baby

Den 30-årige er ikke sindssyg og var det heller ikke i gerningsøjeblikket. Men han er omfattet af straffelovens § 69, hvor gerningsmanden er mangelfuldt udviklet, svækket eller har forstyrrelse af de psykiske funktioner - uden at være sindssyg.

I retten kom det frem, at den 30-årige var svagt begavet på grænsen til sinke.

(Arkivfoto: Mogens Flindt) Krimi Tiltale: Bukkede nyfødt baby sammen og forsøgte at kvæle hende

Retten mente, at faderen begik volden mod den lille pige i forsøget på at få hende til at tie stille. Anklagemyndigheden havde rejst tiltale for to drabsforsøg.

Den 30-årige er af mellemøstlig herkomst, men udvisning kommer ikke på tale, da han er dansk statsborger. For tiden har han intet samkvem med datteren, men om det senere kan komme på tale er op til de sociale myndigheder.

Ønskede sig en søn
Under retssagen kom det frem, at den 30-årige ønskede sig en søn og ikke var glad for, at hustruen fødte en datter. Det skete den 25. februar i år, og dagen efter fødslen bøjede han babyens fingre bagover, og trykkede datterens krop sammen på midten indtil hendes hoved og fødder rørte ved hinanden.

Den handling blev af retten bedømt som 'almindelig' vold efter straffelovens § 244.

Da datteren var to dage gammel pressede han en pude mod babyens ansigt, så hun blev blå i hovedet. Men moderen fik lagt sig imellem og skubbet manden væk.

Få dage senere greb moderen også ind, da faderen holdt en hånd over babyens mund og næse.

Den 30-årige blev også dømt for vold mod hustruen, der blev slået i ansigtet med flad hånd, men han blev frifundet for at have holdt hustruen frihedsberøvet i familiens lejlighed fra den 7. februar og frem til fødslen og igen i dagene efter fødslen.

En 30-årig mand er ved retten i Lyngby tiltalt for ved to lejligheder at have forsøgt at kvæle sin datter. (Arkivfoto: Mogens Flindt) Krimi Tiltalt for drabsforsøg mod nyfødt: - Jeg kan ikke gøre for, at det blev en pige