Far frifundet for drabsforsøg på baby

Det var kun vold, da han pressede en pude mod sin nyfødte datters ansigt, siger retten i Lyngby

Retten i Lyngby frifandt i dag faderen for drabsforsøg på babyen. (Arkivfoto: Mogens Flindt)
Retten i Lyngby frifandt i dag faderen for drabsforsøg på babyen. (Arkivfoto: Mogens Flindt)

Det var kun grov vold og ikke drabsforsøg, da en 30-årig far med få dages mellemrum holdt en pude over sin nyfødte datters ansigt og holdt hånden over hendes mund og næse.

Det afgjorde retten i Lyngby i dag, hvor dommerne afviste tiltalen for drabsforsøg, selvom pigen ved begge overgreb fik åndenød og blev blå og rød i hovedet.

Den 30-årige begik vold mod datteren med en pude mod ansigtet, da hun kun var to dage gammel og få dage senere skete det igen, da han holdt hånden over hendes mund og næse.

Hun skulle tie stille
Retten mente, at faderen begik volden i forsøget på at få babyen til at tie stille, men han havde ikke forsæt til at forsøge at slå pigen ihjel, siger sagens anklager, Christina Schønsted fra Nordsjællands politi til Ekstra Bladet.

Under retssagen kom det frem, at den 30-årige, der er af mellemøstlig herkomst, ønskede sig en søn og ikke var tilfreds med, at konen fødte en datter.

(Arkivfoto: Mogens Flindt) Krimi Tiltale: Bukkede nyfødt baby sammen og forsøgte at kvæle hende

Den 30-årige blev også kendt skyldig i dagen efter fødslen, at have bøjet babyens fingre bagover, og trykket datterens krop sammen på midten indtil hendes hoved og fødder rørte ved hinanden. Men retten mente, at der 'kun' var tale om almindelig vold og ikke grov vold, som anført i anklageskriftet.

Dommen over den 30-årige falder først den 7. juli, fordi Retslægerådet i øjeblikket er ved at vurdere, om han var sindssyg i gerningsøjeblikket. Han er fortsat varetægtsfængslet i surrogat på en psykiatrisk afdeling frem til dommen.

Hvis han erklæres sindssyg, vil anklagemyndigheden kræve ham dømt til anbringelse på en psykiatrisk afdeling. Hvis han ikke findes sindssyg, skal han have en almindelig fængselsstraf efter skyld-kendelsen i dag, og i så fald vil han slippe lempeligt i forhold til, hvis han var fundet skyldig i flere drabsforsøg.

Slog hustruen
Den 30-årige blev også fundet skyldig i vold mod hustruen, der fik mindst otte slag i ansigtet med flad hånd. Men han blev frifundet for at have holdt hustruen 'fanget' i familiens lejlighed fra den 7. februar og frem til fødslen af datteren den 25. februar og igen i dagene efter fødslen.

Han er tiltalt for ulovlig tvang og trusler på livet, idet han truede med at slå sin gravide hustru ihjel, hvis hun forlod lejligheden. Det skete fra den 7. februar, og den 25. februar fødte hun datteren.

Beviserne i sagen bestod stort set kun at hustruen forklaring, og den lagde retten stor vægt på. Hun forklarede, hvordan hun flere gange fik skubbet sin mand væk fra datteren, når han holdt puden eller hånden mod hendes ansigt.