Far gik amok under tvangsfjernelse: Tæskede betjent med hjulnøgle

En 43-årig mand fra Ringsted blev så sur over, at kommunen og politiet troppede op for at tvangsfjerne hans barn, at han slog løs på en politibetjent

Følg Krimi

Ved du noget? Tip os på 1224@eb.dk eller sms/mms på 1224 (alm. takst)

En 43-årig mand fra Ringsted er blevet anholdt og sigtet for vold mod en politibetjent efter en episode mandag formiddag, hvor politiet sammen med børnesagkyndige fra Ringsted Kommune var troppet op på en adresse for at tvangsfjerne et barn.

Det oplyser pressekontaktperson ved Midt- og Vestsjællands Politi, Martin Bjerregaard, til Ekstra Bladet.

Manden er far til barnet, som altså på kommunens foranstaltning skulle fjernes fra hjemmet. Til den opgave havde Ringsted Kommune anmodet politiet om at medvirke, og det viste sig også, at tvangsfjernelsen udviklede sig dramatisk.

På et tidspunkt fandt den 43-årige en hjulnøgle, og med den i hånden begyndte han at slå løs på en erfaren mandlig politiassistent. Betjenten blev ramt både i hovedet og på kroppen, inden det lykkedes at få manden stoppet med en peberspray og håndjern.

- Selvfølgelig er følelserne altid i kog blandt dem, der er nærtstående i sådanne sager. Alligevel er sagen her ekstra voldsom, og det er også derfor, det er besluttet, at manden skal kræves varetægtsfængslet. Det er alvorligt at overfalde politiet, siger Martin Bjerregaard til Ekstra Bladet.

Ifølge Martin Bjerregaard er det helt almindeligt, at sager om tvangsfjernelser er vanskelige at håndtere, fordi forældrene ofte reagerer voldsomt.

- Men det normale er, at der måske er lidt råb og lidt tumult med folk, der stiller sig i vejen og sådan, fordi man er utilfreds med myndighedernes arbejde. Sagen her er grov, siger Martin Bjerregaard.

Den overfaldne betjent pådrog sig lettere skader og er blevet tilset af en læge. Han er ikke kommet noget alvorligt til.

Det lykkedes i øvrigt børnesagkyndige fra Ringsted Kommune og politiet i fællesskab at få barnet tvangsfjernet, oplyser Martin Bjerregaard.

Den 43-årige bliver her til formiddag fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Roskilde.

Seneste nyt

Benny bekræfter vores bange anelser om regeringen

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.