Far nægter at have sat ild til børnehave: Jeg kørte en tur

En børnehave i Taastrup nedbrændte, efter at en skolepraktikant indrømmede at have krænket flere af børnene

Far nægter at have sat ild til børnehave: Jeg kørte en tur

Da en 23-årig mand hørte et væld af sirener en aften i januar, frygtede han, at politiet var rykket ud til et knivstikkeri eller et skyderi i Taastrup nær København.

- Jeg tror først, at det er politiet, og at det er skyderi, fordi det er klokken 24. Der har før været knivstik og skyderi i Taastrup, så jeg bliver bekymret for mine nevøer, forklarer manden onsdag i Retten i Glostrup.

Først da han går op i lejligheden og ringer til sin mor for at sikre sig, at alle hans nære familiemedlemmer er o.k., får han at vide, at en børnehave står i flammer. 

Omkring et døgn før var det kommet frem, at en dreng, som var i skolepraktik i institutionen, indrømmede at have blufærdighedskrænket en række af pigerne.

Branden står den 23-årige familiefar tiltalt for at have påsat.

Han nægter sig skyldig.

Selv forklarer han i retten, at han den aften havde puttet sine børn, og da kæresten omkring klokken 23 også faldt i søvn, gik han ud for at mødes med sin ven og ryge en aftenjoint.

- Jeg skulle bare rulle mig en godnatter, og så skulle jeg hjem og slå hovedet i blød, siger han.

Venneparret besluttede sig for at køre en aftentur rundt om Taastrup, mens de røg.

Da faren en times tid senere blev sat af foran hjemmet, blev han opmærksom på beredskabet i området og gik ind i lejligheden igen, lyder forklaringen onsdag i retten.

Foto: Kenneth Meyer
Foto: Kenneth Meyer
 

Anklager Sarah Kublitz mener derimod, at manden kravlede ind til institutionen, og ved hjælp af brandbar væske satte han ild til den. Det gjorde han angiveligt som reaktion på, at han kendte et barn, som skulle være blevet forulempet. 

Kublitz vil understøtte den påstand med videoklip fra overvågningskameraer. 

Manden er ud over brandstiftelse tiltalt for 18 andre forhold, som omfatter brud på færdselsloven, loven om euforiserende stoffer og våbenbekendtgørelsen. Størstedelen af disse forhold erkender manden.

Anklageren vil blandt andet kræve manden udvist af landet med indrejseforbud for bestandigt. 

Sagen fortsætter resten af dagen onsdag og torsdag.

Foto: Kenneth Meyer
Foto: Kenneth Meyer
 

Børnehave i flammer efter anmeldelse for krænkelser

Børnehave i brand efter overgreb: 'Det er muligt der er sammenhæng'