Far og brødre kræves dømt for overgreb på små søskende

Det er meget usædvanligt, at både mor, far og storebrødre er med, siger anklager om misbrugssag i Hedehusene

Et forældrepar og deres to teenagesønner fra Hedehusene vest for København har gennem cirka halvandet år haft en yderst bizar tradition.

Gennem 2013 og 2014 placerede de tre mænd sig ifølge anklagemyndigheden flere gange om ugen foran fjernsynet for at se porno, mens de forgreb sig på familiens tre yngste medlemmer. Ofte så moren på.

Det fortæller anklager Pernille Søberg i forbindelse med retssagen, der ventes afsluttet fredag eftermiddag ved Retten i Glostrup.

- Det er en meget usædvanlig sag, fordi både mor, far og storebrødre er med, siger anklageren til Ritzau.

De tiltalte nægter sig skyldige, men de tre små søskende på 7, 10 og 12 år har på videoafhøringer udførligt fortalt om deres oplevelser i hjemmet.

Ifølge anklageskriftet skal faren og storebrødrene blandt andet have trukket pigerne hen til sig og tvunget dem til at røre ved deres kønsdele.

Mændene skal desuden have befølt drengens kønsdel og fået ham til at røre den ene storebrors penis. I anklageskriftet hævdes det desuden, at de tiltalte onanerede med børnene siddende ved siden af sig og opfordrede dem til oralsex.

Ifølge anklageskriftet har moren ikke deltaget i overgrebene, men hun er tiltalt for at have ignoreret og overværet flere af forbrydelserne.

Den 42-årige kvinde er også tiltalt for at have mishandlet de tre små børn i årene 2011 og frem til juni 2014, hvor de blev fjernet fra familien.

På samme måde er den 51-årige far og de to sønner på 18 og 20 år ligeledes tiltalt for at have mishandlet de små søskende. Volden bestod angiveligt i både slag og spark på daglig basis.

- Det er en socialt belastet familie. Børnene blev i første omgang tvangsfjernet på grund af vanrøgt - familien kunne ikke tage ordentligt vare på børnene, siger Pernille Søberg.

- Det er først et halvt år efter tvangsfjernelsen, at oplysningerne om vold og overgreb kommer frem. Her betror børnene sig til deres plejefamilier, siger anklageren.