Far og søn omkom: Røg i sengen

En røgalarm kunne sandsynligvis have reddet deres liv i nat

Lejlighedens soveværelse udbrændte, mens resten af lejligheden blev røg og sodskadet. Foto: Kenneth Meyer
Lejlighedens soveværelse udbrændte, mens resten af lejligheden blev røg og sodskadet. Foto: Kenneth Meyer

Branden i en lejlighed i Birkegade i København, hvor to mænd omkom i nat, skyldtes rygning i sengen.

Det har politiets brandefterforskere nu konkluderet.

De omkomne er en 82-årig mand og hans 54-årige søn, der er af udenlandsk afstamning, men danske statsborgere.

Ilden opstod i lejlighedens cirka 16 kvadratmeter store soveværelse, hvor den 54-årige sov, mens han far sov på en seng i stuen.

Da røgdykkere trængte ind i den røgfyldte lejlighed, var den 54-årige så stærkt forbrændt, at skaderne var uforenelige med liv.

Den 82-årige blev fundet på gulvet i stuen. Han er sandsynligvis vågnet af røgen og har forsøgt at redde sig ud, men er død af røgforgiftning. Røgdykkerne fik den 82-årige ud i fri luft, men genoplivning var forgæves.

En røgalarm kunne have reddet dem
- Vores konklusion er, at brandårsagen er rygning i sengen. Der var ingen røgalarm i lejligheden. Branden viser, hvor vigtigt det er at have en røgalarm. Den kunne sandsynligvis have reddet mændenes liv, siger Bruno Bo Rau fra Københavns politis brandsektion til Ekstra Bladet.

Sven blev evakueret under dødsbrand: Det er virkelig trist

Københavns Brandvæsen fik alarmen kl. 02.40. Da brandvæsenet kom frem, var der kraftig røgudvikling fra stuelejligheden og røg på hovedtrappen. Flere beboere var ved at flygte via den røgfyldte trappe.

Brandvæsenet indsatte tre hold røgdykkere. En beboer fra en ovenliggende lejlighed blev kørt på skadestuen med lettere røgforgiftning.

Ifølge brandvæsenets døgnrapport udbrændte soveværelset, mens resten af lejligheden på cirka 75 kvadratmeter blev brand- og røgskadet. En etageadskillelse var gennembrændt.

Fem andre lejligheder blev lettere røgskadet.

To personer omkommet i brand på Nørrebro