Far redder lille datter: Jeg vågnede ved et frygteligt skrig

En fremmede mand trængte torsdag morgen ind til otteårig pige, der sov på sit værelse

Familien tør endnu ikke tage tilbage til deres hjem, fortæller faderen til Ekstra Bladet. (Arkivfoto)
Familien tør endnu ikke tage tilbage til deres hjem, fortæller faderen til Ekstra Bladet. (Arkivfoto)

- Det føles som et mareridt.  Vi har det ad helvede til.

Sådan siger faderen til den otteårige pige, der torsdag morges blev vækket af en fremmed mand, som var trængt i hendes værelse i hjemmet i Græsted. Ifølge politiet talte manden om sex, mens han holdt pigen fast.

- Jeg vågner klokken lidt over 5 af det frygteligste skrig, og så løber jeg ind på min datter værelse og ser, at der står en fremmed mand bøjet over hende, og at han har trykket hende op i hjørnet i hendes seng

- Han har en tom vodkaflaske, som han holder hævet over hovedet, mens han holder hende på maven eller brystet, og hun skriger, forklarer faderen med gråd i stemmen. Han fortæller samtidig, at manden højst sandsynligt er gået ind ad hoveddøren, som familien havde glemt at låse.

Blod over det hele
Den 43-årige far får hevet den fremmede mand med ind i stuen og råber til sin kone, at hun skal tage datteren og parrets seksårige søn, som er vågnet i forældrenes seng og skriger, og løbe væk fra huset.

- Jeg får vristet flasken fra ham, som smadrer på gulvet. Der er glasskår over det hele fra flasken, som jeg jogger rundt i, så der er blod over det hele. Vores stue lignede en slagmark.

Faderen kan ikke få overtaget over den fremmede mand, som beskrives som meget aggressiv. Derfor løber han over til naboen, hvor moderen og børnene har søgt tilflugt. Sammen med sin nabo beslutter han sig for at løbe tilbage til huset, hvor den fremmede mand stadig er.

- Vi kæmper længe med at holde ham fast, men han er meget vild. Han begynder at lave bolle-bevægelser og sige ’sex’ til os, mens vi holder ham fast. Efter noget tid kommer politiet så, forklarer han.

Manden, der er en 39-årig asylansøger med opholdstilladelse i Danmark, blev ved et grundlovsforhør senere torsdag varetægtsfængslet til 8. januar.

Bange for han går fri
Familien er så mærket af episoden, at de endnu ikke er vendt hjem til deres hus. I stedet er de hos noget familie, og de har brugt det meste af dagen på at snakke med en krisepsykolog.

- Ens hjem er ens helle, og at se dit dyrebareste, dit barn, blive truet af en fremmed mand, som ikke har noget godt i sinde, det er forfærdeligt, siger den 43-årige familiefar, inden stemmen knækker sammen.

Han er nu blevet sygemeldt fra sin arbejde som lokomotivfører hos DSB S-tog, som også har tilbudt familien psykologhjælp.

- Jeg er pisse bange for, at den her mand går fri, og at min datter skal møde ham i Fakta eller lignende.

Ekstra Bladet kender familiens navne, men af hensyn til datteren ønsker de dem ikke bragt i Ekstra Bladet.