Far, søn og kammerat nægter dødsvold: Svensk mand blev lemlæstet og druknede

De tre mænd, der er tiltalt i sagen om grov mishandling af to svenske mænd, meldte sig selv til politiet i sagen, hvor en svensk mand blev fundet druknet

Politiets teknikere i området, hvor de to svenskere blev overfaldet. Nu begynder retssagen (Video: Jakob Jørgensen)

KØBENHAVNS BYRET (Ekstra Bladet): Tre mænd på henholdsvis 21, 21 og 42 år gjorde politiets arbejde blot en anelse lettere, da de selv meldte sig til politiet i en sag om grov vold og dødsvold, som fandt sted 12. april sidste år.

Sådan lyder det fra sagens anklager, Anders Larsson, da retssagen tirsdag formiddag gik i gang i Københavns Byret.

Brutalt overfald: Det var min far, der blev dræbt i kolonihaven

I sagen sidder de tre mænd på anklagebænken for i forening at have udøvet dødsvold mod svenske Roine Gustavsson, samt særlig rå vold mod hans kammerat, som skal vidne i sagen en af de kommende retsdage.

Alle tre sidder de roligt og følger med, mens sagen anklager forelægger detaljerne. Mens den 42-årige nægter sig skyldig i anklagerne, erkender begge de 21-årige mænd sig skyldig i overtrædelse af straffelovens paragraf 244 om simpel vold, men nægter grov vold og vold med døden til følge.

Frygtelig anklage: Lod lemlæstet offer drukne i å

Meldte sig selv
Den ældste af mændene meldte sig, i følge anklageren, til politiet 16. april, fordi han havde viden i sagen. Han fik efter at have afgivet forklaring lov til at gå igen med det samme. To dage senere meldte de to 21-årige sig selv, da de blev opmærksomme på, at politiet havde talt med den 42-årige, der er far til den ene af mændene.

De blev sendt til undersøgelse på retsmedicinsk institut, siden anholdt og sigtet for grov vold. De har begge siddet varetægtsfængslet i Vestre Fængsel frem til tirsdag, hvor retssagen mod dem er startet i Københavns Byret.

Døde efter bestialsk overfald: Lægges i samme grav som mor

Lemlæstede to svenskere
De tre mænd er tiltalt for om aftenen 12. april sidste år i Haveforeningen Vennelyst ved Christiania i forening at have først overfaldet den svenske Roine Gustavssons kammerat, kastet en sten i hovedet på ham samt udsat ham for slag og spark, hvorefter de, ifølge anklagen, har tvunget eller kastet ham i den nærliggende å.

Derefter skulle de tre tiltalte være gået videre til Roine Gustavsson.

Han blev både slået og sparket adskillige gange på kroppen og i hovedet, hvilket gav ham blandt andet brud på ribben og hjerneskader. Siden skulle de have stukket en tornegren 15 centimeter ind i endetarmen for derefter at have smidt eller tvunget ham i åen.

Roine Gustavsson druknede i åen mellem Christiania og haveforeningen. I følge obduktionen skete det fordi, han ikke var i en bevidsthedstilstand, hvor han kunne bjærge sig selv.

To fængslet i bestialsk sag: Rædsel og gru i kolonihave

Afdødes kammerat vidner
Hvis alt går som planlagt, skal adskillige vidner afgive deres forklaring i sagen i løbet af retsdagene. Tirsdag skal både de tre tiltalte afgive deres forklaring, ligesom også blandt andet to betjente og en ambulancefører skal forklare, hvad de oplevede tiden efter 12. april sidste år.

Sagen fortsætter 1. februar, hvor Roine Gustavssons ven, der i følge anklageskriftet ligeledes blev overfaldet 12. april, skal vidne i sagen. Denne dag er også blandt andet en beboer fra haveforeningen Vennelyst og en retsmediciner indkaldt.

Det forventes, at der falder dom i sagen 7. februar.