Far tabte forældreretten: Myrdede mor for øjnene af deres femårige barn

Fredag aften dræbte en far sin kone foran deres fælles søn, fordi det ifølge ham 'var det bedste for barnet'

Se det dramatiske øjeblik efter drabet, hvor flere borgere forsøger at stoppe morderen, der stadigvæk har en kniv i hånden. ADVARSEL: Videoen kan virke stødende. Video: AP

En far til en femårig dreng dræbte fredag aften barnets mor, da hun sammen med sønnen besøgte MOD Pizza i et indkøbscenter i Seattle.

Her opsøgte han moren og stak hende gentagne gange i halsen.

Det skriver flere amerikanske medie heriblandt Seattle Times.

Den 28-årige mor havde for nyligt fået forældreretten over barnet, hvilket ifølge farens udsagn var baggrunden for mordet.

Politiets efterforsker Alan Cruise skriver i en officiel erklæring, at parret 'havde haft problemer med forholdet', og at faren 'var overbevist om, at han på ingen måde kunne få forældreretten (over deres søn, red.) tilbage'. Han mente derfor, at hendes død var for barnets bedste, skriver politiet.

Dramatik efter drab
Flere vidner så mandens angreb på barnets mor. Mens nogle hastede hen i et forgæves forsøg på at hjælpe moren, forlod faren indkøbscentret.

Uden for centret fulgte nogle dramatiske minutter, da manden gik rundt på åben gade med en blodig trøje og en kniv i hånden.

Flere borgere forsøgte med pistol, peberspray og tilråb som 'Gud elsker dig' at holde morderen hen, indtil politiet kom.

Se borgernes ihærdige indsats for at hjælpe politiet og andre medborgere i videoen over artiklen.

Da politiet havde tilbageholdt den mistænkte, var han meget snakkesalig, og han indrømmede, at det var ham, der havde dræbt sin tidligere partner 'i et forsøg på at forbedre barnets liv'.

Han fortalte også til politiet, at han var bevidst om, at episoden kunne traumatisere sønnen, men at han håber, at den femårige vil glemme det med tiden.