Far til drabsoffer: Skuddrab var ikke et uheld

Familie til det ene drabsoffer i sagen om dobbeltdrabet på Langeland, hævder, at 25-årig mand havde planlagt mødet, som endte så tragisk

En 23-årig kvinde og en 35-årig mand blev søndag 17. april skudt og dræbt foran deres ejendom i landsbyen Snøde på Langeland. En 25-årig tidligere kæreste til den 23-årige kvinde er sigtet for dobbeltdrabet. (Foto: Per Rasmussen)
En 23-årig kvinde og en 35-årig mand blev søndag 17. april skudt og dræbt foran deres ejendom i landsbyen Snøde på Langeland. En 25-årig tidligere kæreste til den 23-årige kvinde er sigtet for dobbeltdrabet. (Foto: Per Rasmussen)

Mens en 25-årig mand over for politiet har forklaret, at det var et uheld, da han sidste søndag skød og dræbte sin ekskæreste ud for hendes bopæl i landsbyen Snøde på Langeland, så er familien til den dræbte 23-årige kvinde af en anden overbevisning.

Det fortæller den dræbte kvindes far til TV2.

Familien hævder nemlig at kende til, at de to - som har en fælles seks-årig datter - var i telefonisk kontakt med hinanden inden mødet, der endte så tragisk. Både den 23-årige ekskæreste og også hendes nye 35-årige kæreste blev ramt af skud og døde.

- Normalt mødtes de aldrig. Aftalen var, at han efter samvær skulle aflevere datteren i børnehave om morgenen, og så skulle min datter hente hende om eftermiddagen. Men her ville han pludselig lave om på aftalerne, og jeg er ikke i tvivl om, at han på den måde havde planlagt drabene, fortæller faderen til TV2.

Krimi Dobbeltdrab: To personer skudt

'Gevær gik af næsten af sig selv'
Nu er den 25-årige varetægtsfængslet og sigtet for drabene, men nægter at forholde sig til, hvorvidt han er skyldig eller ej. Under grundlovsforhøret i retten, hvor Ekstra Bladet var til stede, nægtede han at udtale sig. I stedet fremlagde politiets anklager de udsagn, som han skulle have givet til politiet under to lange afhøringer på politistationen i Odense.

Manden har til politiet forklaret, at han havde et oversavet jagtgevær med sig i bilen for at kunne beskytte sig selv, hvis hans ekskærestes nye partner skulle finde på noget. Dér havde geværet ifølge hans forklaring til politiet ligget i nogen tid. Og da han først ankom til Snøde, hvor hans ekskæreste boede sammen med partneren, så udviklede situationen sig, og geværet gik af 'næsten af sig selv', hvorefter den 23-årige kvinde sank sammen og var ramt i maven.

Mandag morgen var der blevet lagt blomster ved hoveddøren uden for det dræbte pars bolig. (Foto: Per Rasmussen) Krimi Seks-årig datter sad i bilen: Mor blev vendt om og skudt

Familie undrede sig
Men den udlægning tvivler faderen til den dræbte kvinde på. Specielt efter, at de har været nærmeste vidner til en årelang strid, som har handlet om forældremyndighed over datteren. Et par dage før det tragiske møde skulle den nu fængslede mand have givet udtryk for, at han var klar til at opgive alle forhåbninger om samvær med datteren. Han ville ifølge familiens opfattelse mødes personligt med sin datters mor for at klare papirarbejdet.

- Både min datter og resten af familien undrede sig meget over, at han pludselig ville opgive forældremyndigheden og aflevere datteren allerede i weekenden. Nu står det klart for os, at han gjorde det for at komme tæt på hende, siger faderen.

Politiet arbejdede på gerningsstedet aftenen og natten igennem og sikrede spor. Foto: Per Rasmussen Krimi Nabo tæt på hæsligt dobbeltdrab: Han var målrettet og rolig

Ekstra Bladet har talt med en veninde til den dræbte kvinde. Hun bekræfter over for Ekstra Bladet, at der har været en lang strid om forældremyndighed over datteren. Striden har varet ved, siden de to nu dræbte flyttede sammen i ejendommen i Snøde i august 2015. Og fra efteråret har parterne også haft advokatbistand til at hjælpe sig.

Krimi Drabssigtet købte mordvåben på Gul og Gratis: Sælger har et problem

Ekstra Bladet er på grund af et navneforbud for den dræbte kvinde og hendes datter forhindret i at nævne identiteten på familiemedlemmer til hende.