Far til drabssigtet anholdt for at true vidner

Politiet kræver drabssigtets far fængslet i drabssag fra Nivå. Manden har angiveligt truet vidner i sagen

Nordsjællands Politi sigter en far til en drabssigtet mand for at true vidner i sagen. Den sigtede er far til en 22-årige mand, som i forrige uge blev fængslet for at have dræbt en 27-årig mand på åben gade i Nivå.

- Han er sigtet for trusler over for nogle vidner i drabssagen, fortæller anklager Camilla Godfrey til Ritzau.

Torsdag eftermiddag bliver faren fremstillet i grundlovsforhør med krav om varetægtsfængsling, og Camilla Godfrey ønsker ikke at gå i detaljer med sigtelsens indhold, før grundlovsforhøret er blevet afholdt.

Hun oplyser desuden, at anklagemyndigheden vil bede retten om at afholde dagens retsmøde for lukkede døre af hensyn til politiets videre efterforskning.

Krimi Mistænkt for Nivå-drab fængslet i 27 dage

Det var ifølge politiet et opgør mellem den 22-årige og den 27-årige, der fredag den 21. november førte til et slagsmål mellem de to. Slagsmålet udspandt sig på åben gade ved Islandshøjparken i Nivå og endte med, at den 27-årige blev stukket med kniv.

Den nu varetægtsfængslede mand meldte sig selv til politiet samme eftermiddag. Det skete, efter at politiet havde advaret om, at man ville efterlyse ham med navn og billede, hvis ikke han selv meldte sig selv.

Politiafspærring efter drabet i Nivå - i dag var der talstærkt politi ved retten, hvor en 22-årig anholdt skulle for en dommer. (Arkivfoto: Jan Unger) Krimi Drama i retten efter drab - stort politiopbud

Politiet fattede mistanke til den 22-årige på baggrund af vidneforklaringer. Flere vidner har set slagsmålet, og på baggrund af deres oplysninger mener politiet, at det er den 22-årige, som har ført kniven.

Efter at han var blevet stukket, blev den 27-årige kørt til skadestuen på Hillerød Sygehus af to personer i en Audi. Her døde han omkring klokken 12.

De to personer, der bragte manden til skadestuen, var til afhøring hos politiet, men blev begge løsladt igen. Politiet vurderer, at drabet ikke skyldes et opgør mellem bander. Slagsmålet betragtes som et opgør mellem to personer.

- Det er en flok unge mennesker fra Nivå, så jeg kan ikke sige, at ingen af dem har noget med bander at gøre, men selve slagsmålet er ikke en konfrontation mellem to bander, har politikommissær Keld Olesen sagt til Ritzau.