Far til dræbte Sara: Politiet svigter os

Saras familie kan ikke forstå, at de ikke får mere hjælp i deres ulykkelige situation

Sara Huus Lind tog denne selfie, da forholdet til Marc Meyer Lindeskov stadig var idyllisk. Privatfoto
Sara Huus Lind tog denne selfie, da forholdet til Marc Meyer Lindeskov stadig var idyllisk. Privatfoto
Følg Krimi

Alex Jensen og Laila Lind har været sammen i 27 år, og nu er de sammen i deres livs mareridt. Deres 23-årige datter, Sara Huus Lind, blev natten til lørdag banket ihjel af sin kæreste, Marc Meyer Lindeskov, og siden har forældreparret levet som i en boble.

- Vi prøver at finde os selv igen, siger Alex Jensen til Ekstra Bladet.

De bedste forældre, skrev Sara Huus Lind under dette billede, da hun lagde det på Facebook i maj. Nu sidder Alex Jensen og Laila Lind fortvivlede tilbage efter deres datters død. Foto: Privat
De bedste forældre, skrev Sara Huus Lind under dette billede, da hun lagde det på Facebook i maj. Nu sidder Alex Jensen og Laila Lind fortvivlede tilbage efter deres datters død. Foto: Privat
 

Han er ramt af dyb sorg over sin datters død, men han er også oprørt over den behandling - eller mangel på samme - som familien har fået fra myndighedernes side.

- Vi har intet hørt fra politiet eller sygehuset. Ingen hjælp til psykologhjælp eller noget. Jeg ved ikke, hvordan vi kan få vores datter udleveret, og jeg ved ikke, hvornår vi må komme op i hendes lejlighed.

Sådan har jeg hørt andre pårørende sige før. Hvad mener du om det?

- Så må systemet laves om. Man kan ikke først få at vide, at ens datter er død, og bagefter få at vide, at man må klare sig selv, siger Alex Jensen, der heldigvis har fået hjælp af sin nevø, som har det overskud, som de sorgramte forældre naturligvis ikke har.

Hjælp fra Saras venner
- Det er ham, der har taget kontakt til en bedemand, der hjalp os videre til en psykolog, der kommer i aften (søndag, red.) og taler med os. Det er også min nevø, der fik fat i politiet og sagde, at der var to katte i Saras lejlighed, så de ikke bare blev efterladt og døde af sult, siger Alex Jensen, der er taknemlig for al den støtte, som han, Laila og deres 25-årige søn har fået fra venner og familie.

- Også Saras venner har været fantastiske til at sende hilsner, siger Alex Jensen, der ikke har hørt noget fra Marc Meyer Lindeskovs pårørende.  De er utvivlsomt også i sorg, efter den 23-årige mand lørdag erkendte i et grundlovsforhør, at det var ham, der havde tildelt Sara Huus Lind de dødbringende skader over hele hendes krop. Marc Meyer Lindeskov blev varetægtsfængslet i fire uger.

- Jeg håber, han går en hård tid i møde. Jeg ved, hvad Sara gik igennem, for jeg så hende på hospitalet, siger Alex Jensen.

Politiet beklager
Vicepolitiinspektør Henrik Justesen, som leder efterforskningen af Sara-drabet, beklager, hvis de pårørende føler sig ladt i stikken.

- Politiets første prioritet er at sikre spor og vidneudsagn til sagen. Vi har i dag talt med to vidner. Deres forklaringer er vigtige for sagens opklaring, også selv om gerningsmanden i grundlovsforhøret har erkendt sin rolle.

- Men jeg skal sørge for, at familien bliver kontaktet efter weekenden, siger Henrik Justesen til Ekstra Bladet.

- Hvad angår psykologisk hjælp går det via egen læge. Politiet har ikke psykologer til rådighed for pårørende til drabsofre eller andre ofre for kriminalitet.

Henrik Justesen tilføjer, at den dræbte Sara H. Linds lig formentlig vil kunne udleveres til familien en af de nærmeste dage.

-Liget bliver obduceret mandag (i dag, red.), og så kan det nok frigives umiddelbart efter, siger efterforskningschefen.

Sara Lind havde boet på første sal i denne ejendom i knap fem år. Video: Ole Frederiksen

Mere fra Ekstra Bladet+

Uduelighed er ingen hindring for millionløn

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+