Far til mistænkt øksemand: - Det stresser os alle

Politiet er fortsat på jagt efter den mand, som de mistænker for at stå bag et brutalt og umotiveret økseoverfald på et 19-årigt par lørdag aften

Politiet ledte massivt efter øksemanden i Birkerød og omegn søndag og natten til mandag. TV: Local Eyes

Ved du noget? Tip os på 1224@eb.dk eller SMS/MMS på 1224 (koster alm. takst)

Der er fortsat en menneskejagt i gang på manden, som, ifølge politiet, stod bag et brutalt økseoverfald på et fuldstændig tilfældigt 19-årige kærestepar på Circle K-tanken i Birkerød.

De er begge uden for livsfare, oplyser pressetalsmand hos Nordsjællands Politi, Henrik Suhr, til Ekstra Bladet mandag formiddag.

Se mere video på Local Eyes.

Selv om politiet har offentliggjort et billede af den mistænkte fra tankstationen, og de, ifølge mandens far, har været hos ham adskillige gange, ønsker politiet ikke at offentliggøre mandens identitet eller sige nærmere, hvor de søger. Men de har været i gang hele natten.

- Vi har ledt efter ham relevante steder, siger Henrik Suhr.

Den formodede gerningsmand er 29 år gammel. Foto: Poltiet
Den formodede gerningsmand er 29 år gammel. Foto: Poltiet
 

Krimi Politi om øksemand: En gal mands værk

Ekstra Bladet er blevet tippet om, at politiet var massivt til stede på en adresse på Vasevej i Birkerød tidligt mandag morgen.

- Vi har været på Vasevej. Hvor på Vasevej siger jeg ikke noget om, siger Henrik Suhr til Ekstra Bladet.

Ekstra Bladet har mandag formiddag talt med Abdelkader Salem Al-Tamimi. Han fortæller, at politiet kommer frem og tilbage.

- Der er ikke noget nyt. Vi venter og ser, hvad der sker. Vi ved ikke noget, siger han og fortæller, at situationen er hård for alle.

Den efterlyste mands far, Abdelkader Salem Al-Tamimi, stod frem i går, og fortalte, at hans søn netop var blevet løsladt fra fængslet. Foto: Ole Steen
Den efterlyste mands far, Abdelkader Salem Al-Tamimi, stod frem i går, og fortalte, at hans søn netop var blevet løsladt fra fængslet. Foto: Ole Steen
 

Politiet er stadig massivt til stede i området omkring Birkerød. Manden politiet leder efter, angreb et ungt par ved en tankstation i Birkerød lørdag aften. Foto: Kenneth Meyer Krimi Her er seneste melding fra politiet om økseangrebet

- Det stresser os alle, alle vores naboer, alle i Birkerød. Det er for meget. Det er ikke sjovt. Det er lige som en actionfilm, men vi bor ikke i Hollywood. De skal bare fange ham, siger han og tilføjer:

- Hvis jeg fanger ham, tager jeg ham til politiet med det samme. Hvis man laver fejl, så må man få sin straf. Han er voksen. Det er hans liv, siger faderen, der har fire andre børn udover den efterlyste søn.

Han har ikke haft meget kontakt til sønnen de senere år, men har haft ham boende, efter han blev løsladt fra fængsel for knap to uger siden.

- Han fik ikke nogen hjælp. De lukkede ham bare ud af fængslet, og så boede han 10-12 dage hos os. Jeg ved bare, hvad han fortalte mig om dårlige ting i fængslet, fortæller han.

Nordsjællands Politi har sendt følgende signalement ud:

Manden er 29 år, mellemøstlig udseende, mørkt hår, mørkt kortklippet fuldskæg og 176 cm høj. Han er formodentlig iklædt mørk jakke og mørke bukser.

Henrik Suhr understreger, at man ikke selv skal tage kontakt til personen, hvis man ser en, der passer til signalementet på den efterlyste, men i stedet ringe til 114.

Allerede søndag morgen understregede politiet sagens alvor i forhold til, hvorfor de var så massivt til stede i området efter overfaldet.

- Det er udelukkende for at finde ham her hurtigst muligt, da vi vurderer, at der er tale om en gal mands værk, siger vagtchefen til Ritzau.

Politiet har offentliggjort billede af den formodede gerningsmand til økseoverfald. De ønsker dog ikke at fortælle nærmere om hans identitet på trods af, at hans far stod frem i går. Foto: Politiet Krimi Jagtes for brutalt økseoverfald: Her er hans vilde fortid