Farligt fyrværkeri beslaglagt: 'Kunne jævne hus med jorden'

Nordjyllands Politi har beslaglagt et stort parti ulovligt fyrværkeri i et hus i Tylstrup ved Aalborg

Nordjyllands politi har beslaglagt en større mængde ulovligt fyrværkeri  i Tylstrup tæt ved Aalborg. (Foto: René Schütze)
Nordjyllands politi har beslaglagt en større mængde ulovligt fyrværkeri i Tylstrup tæt ved Aalborg. (Foto: René Schütze)

Ved du noget om det ulovlige salg af fyrværkeri, eller har du selv købt fra huset? Kontakt os på 1224@eb.dk eller sms/mms på 1224 (koster alm. takst)

Der er kun otte dage til, at vi kan poppe champagnen og lade nytårsraketterne suse mod himlen for at fejre, at kalenderen nu viser år 2015.

Men det er ikke alle danskere, der kan nøjes med det lovlige og sikre fyrværkeri. Nogle vil skyde det nye år ind med et lidt større 'bang'.

Det bliver dog ikke i Tylstrup tæt ved Aalborg, hvor man kan købe sit ulovlige krudt i år. Her til aften har politiet nemlig stoppet salget af et stort parti ulovligt fyrværkeri.

- Vi har beslaglagt det, der svarer til 40 kilo ren sprængstof, så det er i hvert fald rigeligt til at jævne et hus med jorden, siger vagtchef ved Nordjyllands Politi Mogens Hougesen til Ekstra Bladet og fortsætter.

- Det er et pænt stort parti. Der var mange af de farlige krysantemum-bomber og andet ulovligt knaldfyrværkeri. De krysantemum-bomber er noget rigtig skidt, fordi de er ustabile og detonerer ret hurtigt.

Ifølge politiet blev de opmærksomme på salget via et tip. De har anholdt en mand, som nu kan se frem til en større bøde.

- Vi har anholdt en 53-årig mand, som er inde til afhøring på stationen, og så bliver han løsladt igen. Han bliver sigtet for brud på fyrværkeriloven. Jeg mener ikke, at der er grundlag for at forsøge at få ham varetægtsfængslet, siger vagtchefen.

Politiet ved endnu ikke, hvor den sigtede har fået fyrværkeriet fra.